Politică

Un nou oficial străin în vizită la Parlament. Printre subiectele discutate: securitatea energetică a țării noastre

Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu directoarea generală adjunctă a Direcției generale vecinătate și negocieri privind extinderea (DGNEAR) a Comisiei Europene, Katarína Mathernová, cu care a discutat despre securitatea energetică a țării noastre. Sursă.

Președintele Forului legislativ a menționat în discuții că Parlamentul țării va susține efortul Guvernului în implementarea pachetului social, în acordarea măsurilor compensatorii, dar și ajustarea cadrului legal energetic. Igor Grosu a mulțumit demnitarului european pentru sprijinul pe care UE îl acordă Republicii Moldova în parcursul de modernizare și reformare a țării noastre, iar în mod special, pentru asistența în gestionarea crizei energetice și celei pandemice.

Oficialii au vorbit și despre agenda parlamentară, Grosu, precizând că prioritatea zero al actualului Parlament este reforma justiției și curățarea instituțiilor statului de corupți.

„Noi de dorim ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale și să acționeze în interesul cetățenilor”, a subliniat președintele Parlamentului.

Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit Summitul Parteneriatului Estic din luna curentă. În acest sens, Igor Grosu  a reiterat că noua guvernare este gata să îndeplinească toate angajamentele asumate cu partenerii europeni, iar acest lucru va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

Amintim că, ieri, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Croației în Republica Moldova, cu sediul la București, Marija Kapitanović.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button