InternaţionalPolitică

Federația Rusă: Un nou sistem pentru a interzice conţinutul ”toxic”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conţinutul ”toxic” de pe internet, dar detaliile nu au fost făcute publice, transmite Reuters.

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, este descris ca un ”registru auto reglementat al conţinutului toxic” care ar urma să fie folosit ”pentru protejarea minorilor”.

Kremlinul ar urma să-l analizeze până la 1 iunie. Informaţii despre acest ordinul, cu data de joi, au fost publicate pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

Putin a făcut aluzie la planuri pentru o combatere mai radicală a conţinutului online, dând vina pe internet pentru corupţia tinerilor şi pentru că a alimentat protestele de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând penalizări, inclusiv o amendă de aproape 100 de milioane de dolari împotriva Google, pentru că nu a şters conţinutul interzis, scrie sursa.

În decembrie, Putin şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului pentru un nou mecanism voluntar de interzicere a conţinutului toxic, pe care platformele online ruse ar fi de acord în schimbul unui tratament preferențial în faţa platformelor străine.

#Putin #cenzură_internet #Federația_Rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button