Război în Ucraina

Un nou val de mobilizare în Federația Rusă sau o continuare a conflictului dintre Wagneriți și Ministerul Apărării al agresorului?

Recent, liderul grupării militare ilegale a agresorului „Wagner” a luat din nou legătura. Conflictul emoționant dintre Prigojin și conducerea politico-militar a Rusiei nu numai că continuă, dar se transformă într-o „plondă” neașteptată pentru Kremlin. Prigojin a spus că, din cauza lipsei de muniție, pe 10 mai, grupul său Wagner ar fi părăsit orașul Bakhmut din regiunea Donețk pentru a-și preda pozițiile unităților militare regulate rusești.

Aș vrea să vă reamintesc că de-a lungul unui an, un orășel din regiunea Donețk a devenit unul dintre principalele centre ale ciocnirii dintre profesionalismul armatei ucrainene și nepăsarea absolută a conducerii militaro-politice ruse. Liderul Wagnerului, când gruparea a preluat poziții la aproape un an după ce trupele regulate ale agresorului nu au putut captura orașul, a reușit să „anunțe” o anumită „captură a lui Bakhmut” de mai multe ori pe lună. Desigur, toate acestea au fost redate în mod constant la televiziunea de propagandă rusă. Nu mai este surprinzător că cetățenii ruși obișnuiți nici măcar nu au bănuit ceva „greșit” în minciunile constante ale lui Prigojin și ale altor militari ruși cu privire la mitica „captură a lui Bakhmut”.

Prigojin a spus anterior în mod repetat că militanții săi nu primesc asistență militară sub formă de muniție. Astfel, undeva în luna februarie a acestui an a început un conflict serios între el și șeful Ministerului Apărării al agresorului Șoigu. Scandalul ar putea fi urmărit ca un film de la Hollywood plin de acțiune în care Prigozhin a jucat un rol major.

Cu toate acestea, se pare că nu a câștigat în conflictul cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, el a declarat în mesajul său video: „Anunț oficial: băieții mei nu vor suferi pierderi în Bakhmut fără muniție. Prin urmare, din 10 mai, suntem părăsind satul Bakhmut… dacă apărați Federația Rusă, – n.red.) nu doriți să dați victoria rușilor luând Bakhmut – acestea sunt problemele voastre”, a spus Prigozhin, referindu-se la conducerea politico-militar a Federația Rusă. El a mai precizat că, din cauza lipsei de muniție, „războinicii” campaniei private sunt „condamnați la o moarte fără sens”. Anterior, el a postat un videoclip pe fundalul a zeci de cadavre ale militanților săi, ale căror decese le-a pus pe seama lui Șoigu și Gerasimov.

Pierderile uriașe ale militanților lui Prigojin au fost observate de analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului și de serviciile secrete din Ucraina și de specialiștii de la Casa Albă. Este posibil ca retragerea grupului de la Bakhmut să-i oblige în sfârșit pe „patrioții” din fotoliul Rusiei să se gândească în sfârșit la nivelul real de pregătire atât al armatei lor de cadre, cât și al militanților unor astfel de companii private.
Antrenamentul nu este doar abilitățile unui soldat. Include, de asemenea, logistica bine stabilită, sprijinul din partea statului și relația dintre toate departamentele militare. Nu a fost cazul în Rusia și nici nu este așa.

Pe fundalul viitoarei contraofensive a armatei ucrainene, astfel de știri de la Prigojin ar trebui să îi alerteze foarte mult pe ruși. La ordinul dictatorului Putin, Vanya, Petya, Dima din interiorul Rusiei și, eventual, chiar și din orașele mari, vor lua cu siguranță locul „Wagnerilor”. Având în vedere noile norme pentru emiterea de citații în Federația Rusă, precum și controlul la frontieră, rușii nu se vor mai putea ascunde de consecințele multor ani de ignorare la ce a condus țara dictatorul Putin.

#Wagner #mobilizare #Ministerul_Apărării

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button