InternaţionalPolitică

„Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!” Reacția lui Viktor Orban, după hotărârea Consiliului European

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a publicat o adresare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce președintele Consiliului European Charles Michel a anunțat că liderii UE au decis să deschidă negocierile privind aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Liderul maghiar și-a reiterat opinia, potrivit căreia „decizia este proastă” și a menționat că „a stat departe de decizia aceasta”, transmite sursa.

„Aderarea Ucrainei la UE este o decizie proastă. Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!”, se arată în clipul video publicat pe pagina de Facebook a lui Orban.

Deschiderea negocierilor de aderare cu Kievul este „irațională” în circumstanțele actuale, a adăugat liderul ungar.

„Ungaria nu își modifică poziția”, a spus el, adăugând că celelalte 26 de state membre au insistat să facă pasul de a deschide negocierile cu Ucraina. Ca urmare, a spus el, Ungaria a decis că cei 26 pot merge pe drumul lor, în timp ce ea a rămas departe de această decizie.

Potrivit presei, liderul maghiar ar fi părăsit sala de ședințe în timp ce restul celor 26 de lideri europeni votau pentru începerea negocierilor cu Ucraina.

#Ungaria #Orban #Consiliul_European

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button