Analize și opinii

Următoarele acte de terorism din partea Rusiei

În dimineața zilei de 23 iulie, Rusia a lansat criminal un atac cu rachetă asupra centrului Odessei folosind 5 tipuri de rachete, inclusiv cele cu traiectorie balistică. În special, au fost utilizate rachete Caliber, Onyx, X-22, Iskander-K, Iskander-M. Amintim că centrul acestui oraș ucrainean este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și se bucură de un anumit statut de protecție. Cu toate acestea, agresorul, ca întotdeauna, nu este deosebit de preocupat de cadrul moralității sau al dreptului internațional.

În urma grevei, clădirile civile au fost distruse, mașinile au fost mutilate și 20 de persoane au fost raportate rănite și cel puțin 1 mort. O parte semnificativă din cele 19 rachete trase de inamic a fost doborâtă, dar 6 blocuri de apartamente au fost distruse.

Agresorul a distrus și Catedrala Spaso-Preobrazhensky Odessa, pe care Stalin a încercat să o distrugă încă din 1936. Acest monument religios a supraviețuit Terorii Roșii, invaziei invadatorilor germani, dar rușii au fost cei care au distrus Catedrala. Amintiți-vă că tot ce ține de Ortodoxie este „revenit” în Federația Rusă, dar lovitura adusă catedralei nu este singura dovadă că Rusia, de fapt, nu prețuiește nimic.

Teroarea care se desfășoară în Odesa este o dovadă suplimentară că narațiunea Kremlinului despre presupusa „protecție a vorbitorilor de limbă rusă” este o minciună completă. Acesta a fost acest oraș pe care rușii l-au referit drept unul dintre cei mai „vorbitori de limbă rusă”, dar acest lucru nu îi împiedică pe ruși să-l distrugă. Aceeași soartă a avut-o și pe Harkov, și Sumy și Mariupol, și chiar mai devreme pe Donețk și Lugansk.

Rusia este un stat terorist care distruge populația civilă din Ucraina și distruge infrastructura non-militară. Comunitatea mondială a fost revoltată de faptul că, cu un asemenea cinism, Rusia a încercat să transfere „vina” asupra Forțelor Armate ale Ucrainei, în ciuda faptului că, în seara aceleiași zile, pe canalele de televiziune ruse, propagandiști precum Solovyov sau Skabeeva au confirmat direct faptul atacului asupra Odessei de către militanții ruși. „Jubilația” criminală și imorală a agresorului continuă până în zilele noastre, deoarece Kremlinul urmărește un singur scop sângeros – distrugerea unei întregi națiuni.

Distrugând instituțiile religioase, agresorul a demonstrat public încă o dată adevărata față imorală a Rusiei lui Putin, care promovează ideile „lumii rusești” genocidale. Intențiile deliberate de a comite o astfel de crimă sunt confirmate de zeci de declarații ale propagandiștilor ruși care în fiecare zi cer uciderea pe scară largă a ucrainenilor. Și în timp ce lumea este din nou cufundată în haos birocratic, care afectează ritmul acordării de sprijin militar Ucrainei, tot mai mulți civili, inclusiv copii, mor în țară. Lumea democratică civilizată trebuie să învingă dictatura, totalitarismul, imperialismul și terorismul odată pentru totdeauna, pentru că altfel nu numai Ucraina sau țările europene, ci întreaga lume poate fi acoperită de această ciumă a secolului XXI.

#terorism #Rusia #Ucraina #Odesa #Catedrala

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button