Politică

Usatîi: Sunt gata să promovez referendumul dacă Maia Sandu nu va candida

Renato Usatîi a venit cu o propunere pentru Maia Sandu. Președintele „Partidului Nostru” a declarat, într-un interviu pentru „Radar Politic”, că dacă șefa statului acceptă oferta, el își asumă să promoveze referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, „așa cum nu a fost promovat nici Eurovisionul, nici ședința ONU, când a început războiul din Ucraina, nici Summitul de la Geneva”.

Oficialul remarcă că e gata să promoveze referendumul „așa cum nu a fost promovat nici Eurovisionul, nici ședința ONU, când a început războiul din Ucraina, nici Summitul de la Geneva”, transmite sursa.

„Sunt gata să promovez referendumul pentru integrarea europeană, dacă Maia Sandu nu va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Maia Sandu și PAS spun că nu au nicio legătură alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrarea în UE în aceeași zi. Dacă într-adevăr ea nu urmărește scopul de a câștiga un nou mandat, îi propun o înțelegere onestă. Îmi asum să promovez puternic referendumul atât pe plan național, cât și internațional, dar cu o singură condiție – Maia Sandu să nu candideze la prezidențiale. Să demonstreze că pentru ea este mai importantă integrarea europeană, decât fotoliul de șef de stat”, a declarat Renato Usatîi.

#Usatîi #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button