Economie

Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti va fi radiată

După mai multe tentative nereușite de privatizare sau de atragere a unui investitor, și după un proces de insolvabilitate ce a durat 5 ani, Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti va fi radiată, transmite Mold-Street.com.

Pe 9 septembrie 2022, Judecătoria Bălţi, sediul Central (instanţa de insolvabilitate), examinând în şedinţă publică raportul final al lichidatorului Svetlana Fanari privind încetarea procedurii de faliment faţă de debitorul SA Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti, a aprobat raportul final şi bilanţul de lichidare elaborat de lichidator.

Totodată instanța a decis încetarea procedurii de faliment faţă de Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti și radierea acestei întreprinderi din Registrul de stat al persoanelor juridice.

Potrivit instanței de insolvabilitate „se consideră stinse creanţele neexecutate ale SA Uzina de Maşini de Salubritate din Făleşti faţă de creditori”.

Menționăm că statul deținea 94,1% din capital și a încercat de câteva ori să vândă cota sa. Ultima dată în vara anului 2016 la un preț de circa 10 milioane lei.

Au existat încercări de a atrage și pe altă cale investiții, inclusiv crearea unui parc industrial pe baza uzinei care deținea la marginea orașului Fălești o hală de producţie cu suprafața de 6.655 metri pătrați şi o clădire administrativă de peste două mii metri pătrați.

În final nu s-a găsit niciun investitor, uzina a intrat în procedură de faliment, toate activele au fost vândute pentru a achita datoriile, iar autoritățile au răsuflat ușurat deoarece au scăpat de o problemă în plus.

Or mai există alte 44 companii cu capital de stat aflate în proces insolvabilitate, unele precum Moldresurse, Alimentarmaș și Vinuri Ialoveni se aflî în această situație de un deceniu și ceva.

#Uzina_de_Maşini_de_Salubritate #Făleşti #radiată

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button