Război în Ucraina

Uzina din Sergiev Posad, unde a avut loc explozia, a participat la dezvoltarea unui bombardier de nouă generație

Fabrica optic-mecanică din Zagorsk, pe teritoriul căreia a avut loc explozia pe 9 august, a participat la dezvoltarea unui bombardier de nouă generație, scrie “Агентство, сообщает источник.

Potrivit datelor de pe site-ul de achiziții publice, fabrica a continuat să furnizeze, de asemenea, optică agențiilor de aplicare a legii ruse. Anterior, guvernatorul regiunii Moscova, Andrey Vorobyov, a spus că uzina nu a avut nimic de-a face cu optica de mult timp și producea pirotehnică.

Printre contractele de stat ale uzinei, publicate înainte de martie 2022, “Агентство” a găsit un contract pentru „efectuarea unei părți integrante a lucrărilor de dezvoltare pe tema codului: „Envoy-1OEP/L „”. Termenul contractului este 2027, costul lucrării este de 69 de milioane de ruble.

Jurnaliştii amintesc că «Посланник» este un bombardier cu rachete cu rază lungă de acţiune, a cărui dezvoltare a început în 2009.

Clientul lucrării a fost institutul național de cercetare „Ekran”, care este, de asemenea, angajat în dezvoltarea de echipamente pentru aviația militară. Principalul executant al proiectului este compania Tupolev, clientul de stat este Ministerul Apărării din Rusia.

În baza altor două contracte de stat existente, Uzina Optică și Mecanică din Zagorsk furnizează binocluri și dozimetre Gărzii Naționale. În plus, în 2019, fabrica a furnizat stațiilor de avertizare a radiațiilor L-150-28M și L-140 către NII Ekran, care sunt instalate pe elicoptere și avioane militare.

În dimineața zilei de 9 august, a avut loc o explozie puternică pe teritoriul adiacent Uzinei optice și mecanice Zagorsk din Sergiev Posad. În urma incidentului, peste 50 de persoane au fost rănite, o femeie a murit la terapie intensivă. În plus, ferestrele au fost sparte în 20 de blocuri de explozie.

Autoritățile ruse spun că explozia a avut loc într-un depozit de pirotehnică închiriat de la fabrică de către Piro-Ross. RIA Novosti și TASS au scris că cauza exploziei a fost „o încălcare a proceselor tehnologice” și „factorul uman”.

#Rusia #Sergiev_Posad #uzina #explozia #dezvoltarea_bombardierului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button