Politică

Vadim Krasnoselski se arată îngrijorat că Moldova denunță acordurile cu CSI

Așa-numitul președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, se arată îngrijorat de faptul că autoritățile de la Chișinău denunță rând pe rând acordurile încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) și privește această rupere drept „un factor alarmant”. Declarațiile au fost făcute de către acesta în cadrul unui interviu acordat pentru agenția de presă pro-Kremlin TASS, preluat de TV8.md

„Consecințele negative ale denunțării unor acorduri semnificative în cadrul Comunității vor fi resimțite de populația Republicii Moldova timp de mulți ani”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Mai mult, așa-zisul lider a declarat că așa-numitele autorități de la Tiraspol singuri vor încerca să construiască o comunicare directă cu structurile CSI. 

„Nu putem influența mersul eronat al Chișinăului, dar ne vom strădui să construim o comunicare directă cu structurile CSI. Regiunea transnistreană este în mod invariabil gata să participe la lucrările Comunității, incluzând atât baza de tratate existente, cât și formatele de dialog. Este evident că mai devreme sau mai târziu vom ajunge la asta”, a mai spus Krasnoselski.

Am cerut o reacție de la Oleg Serebrian, vice-prim ministru pentru Reintegrare, dar deocamdată nu ne-a răspuns la solicitare.

Menționăm că, la sfârșitul anului 2022, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente. Pe 15 mai 2023, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că a luat decizia de a iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a CSI. 

În total, Republica Moldova are încheiate circa 400 de acorduri cu CSI.

#CSI#acorduri#denunțare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button