Politică

Autoritățile de la Tiraspol sunt dispuse pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2

Reprezentantul politic al Tiraspolului la negocierile privind reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, a exprimat „interesul principial” al părții transnistrene pentru reluarea activității formatului „5+2”, menționând, totodată, că „acțiunile recente ale Moldovei nu inspiră optimism” în acest sens.

Potrivit Infotag, el a declarat ieri acest lucru, în cadrul unei întâlniri la Tiraspol cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite sursa.

Interlocutorii au discutat despre stadiul actual al procesului de negocieri şi despre perspectivele organizării unor întâlniri, ţinând cont de numirea unui reprezentant pentru probleme politice din partea Republicii Moldova (Oleg Serebrian – „I.”), precum şi de viitoarea prelungire a mandatului lui Thomas Mayer-Harting, care va rămâne în acest post în timpul preşedinţiei poloneze la OSCE în 2022.

Potrivit departamentului de externe de la Tiraspol, şeful Misiunii OSCE „şi-a exprimat sprijinul pentru un dialog direct între reprezentanţii pe probleme politice, precum şi la nivelul grupurilor de experţi, pentru rezolvarea problemelor actuale”. Neukirch s-a exprimat, de asemenea, în favoarea reluării activităţii punctelor de înmatriculare a unităţilor de transport auto din Tiraspol şi Râbniţa.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button