Societate

Varianta Omicron în Moldova încă nu a atins nivelul transmiterii comunitare

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a susținut o conferință de presă în care a povestit ce măsuri vor fi luate pentru a face față unui nou val de pandemie. Printre acestea se numără majorarea numărului paturilor de spital, a celor din secțiile de terapie intensivă dar și actualizarea protocolului clinic național de tratament COVID-19.

„Datorită secvențierii efectuate cu trei zile în urmă, varianta Omicron în Moldova nu a atins nivelul transmiterii comunitare, reprezentând circa 10 % din toate cazurile dar probabil în două-trei săptămâni situația va fi alta. Am dispus revizuirea protocolului clinic național de tratament COVID-19 și a măsurilor de autoizolare pentru diferite categorii de persoane”, a declarat Nemerenco, transmite sursa.

„Au fost reactivitate peste 4.200 de paturi, dintre care au fost folosite 3 900. Există trei scenarii, în funcție de codul stabilit. Au fost demarate achiziții pentru procurarea mai multor medicamente utilizate în tratarea COVID-19, unele preparate fiind deja livrate. În stoc se află peste 1 400 de flacoane de Remdesevir și încă 3 500 de flacoane urmează a fi recepționate în curând”, a concluzionat ministra.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button