PoliticăSocietate

Șalaru, despre Adunarea Națională: Un semnal pentru europeni și Moscova

„Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care urmează să fie organizată pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale, este șansa tuturor cetățenilor Republicii Moldova să se manifeste și să arate comunității europene că sunt parte din această societate și își doresc integrarea europeană”.

Declarația îi aparține deputatului Adrian Cheptonar, care susține că acest eveniment nu este atribuit Partidului PAS, transmite sursa.

„Adunarea națională „Moldova Europeană” este un eveniment de amploare națională. El nu este atribuit Partidului PAS, e chemarea doamnei președinte Maia Sandu, iar PAS, alături de celelalte partide politice cu adevărat proeuropene, răspund acestei chemări a președintelui a tuturor cetățenilor și desigur că, pe lângă celelalte forțe care se vor organiza așa cum vor decide ei, Partidul Acțiune și Solidaritate la fel va participa la acest eveniment, dar cu siguranță nu vor exista drapele ale partidului politic. Unicele culori care trebuie să domine acest eveniment trebuie să fie culorile drapelului Republicii Moldova și culorile drapelului Uniunii Europene și la fel îndemn și celelalte forțe politice să nu facă uz de colorit politic la acest eveniment, cum nu va face nici Partidul Acțiune și Solidaritate”, a spus deputatul PAS Adrian Cheptonar, în platoul emisiunii „Punctul pe AZi”.

Totodată, deputatul susține că aceasta este o ocazie istorică pentru a consolida vectorul european în Republica Moldova.

„O să ne bucurăm foarte mult dacă vom merge toți, consolidat, și vor fi toți suficient de maturi ca să înțelegem importanța acestui eveniment. Adunarea „Moldova Europeană” are loc cu zece zile înainte de vizita în Republica Moldova a președinților și prim-miniștrilor din toată comunitatea europeană, din acest motiv, asigur cetățenii că va fi asigurată o securitate foarte bună a acestui eveniment. Este un eveniment demult așteptat de către cetățeni. Am fost destul de frecvent întrebat de oameni „de ce protestează doar acești oameni, dar noi nu suntem solicitați să arătăm că Moldova nu e țara protestelor plătite de către un hoț pentru a scăpa de urmărire penală?” Moldova este a oamenilor demni, oamenilor onești, iar integrarea europeană este viitorul Republicii Moldova și noi foarte mult ne dorim ca cetățenii la fel să arate acest sprijin pentru integrare europeană, precum vedem din partea liderilor UE. Până acum, țării noastre au fost transmise foarte multe mesaje, am avut mult suport bugetar, acum avem mesaje despre protecția securității Republicii Moldova.

Acum e rândul ca și cetățenii să se manifeste și să arate comunității europene că noi suntem parte din această societate și dorim să ne integrăm acolo, iar noi ca forță politică trebuie să depunem tot efortul, să folosim toată diligența de care dispunem pentru a schimba legislația, pentru a ne alinia rigorilor pe care le solicită UE și în 2030 Republica Moldova să fie membră a UE.”

„Este un îndemn care era așteptat demult. Partidele proeuropene din Republica Moldova are nevoie de o mobilizare și de demonstrarea faptului că proeuropenii în această societate sunt majoritari. Până acum, proeuropenii erau băgați în umbră și se părea că oamenii lui Șor sunt cei care reprezintă partea activă, din punctul de vedere politic al societății moldovenești. A venit timpul pentru majoritatea cetățenilor statului nostru care susține cursul european. Această manifestare trebuie să dea dovadă de faptul că proeuropenii sunt organizați și sunt capabili să-și apere valorile și convingerile. Este important ca această manifestare a voinței cursului european în R. Moldova să nu se asocieze cu o acțiune de partid”, adaugă analistul politic Anatol Ţăranu.

„Eu am salutat din start ideea convocării unei asemenea adunări care ar fi un semnal și pentru europeni, și pentru Moscova că cetățenii Republicii Moldova nu renunță la ideea europeană, chiar dacă suntem amenințați de Rusia, de provocări, de război, de răsturnare de Guvern, noi nu renunțăm și e timpul ca să iasă și cetățenii proeuropeni să își spună părerea”, conchide fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru.

#AdunareNațională #Șalaru #integrare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button