Societate

Veste bună pentru amatorii de sport: FMF ar putea lansa un post de televiziune dedicat sportului

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) ar putea lansa un post de televiziune cu tematică sportivă, deoarece a obținut licența de emisie în cadrul ședinței Consiliului Audiovizualului. Prin urmare, Federația a solicitat Consiliului eliberarea licenței de emisie pentru postul WE SPORT TV, ale cărui servicii de programe urmează să fie difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, transmite sursa.

Potrivit proiectului editorial al postului, administrația televiziunii își propune să realizeze producție proprie în proporție de 95% și promo, publicitate și teleshoping – 5%.

Alexandru Grecu, reprezentantul FMF și responsabil de proiectul media, a menționat că televiziunea va fi susținută de partenerii asociației.

„După cum bine știți, avem niște parteneri foarte solizi, cum este FIFA (Federația Internațională de Fotbal Asociație) și UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal), două organizații mondiale importante pe plan mondial, cu bugede solide. Respectiv, noi am solicitat finanțare pentru un astfel de proiect în cazul în care vom obține licența de emisie de la CA. Urmează să stabilim cu ei bugetul divizat pentru acest proiect în funcție de programele pe care le vom face pe viitor”, a precizat Alexandru Grecu.

Potrivit lui, federația are o înțelegere prealabilă cu organizațiile menționate. De asemenea, potrivit lui, și partenerii locali și-au manifestat disponibilitatea de a susține televiziunea, inclusiv prin acordarea unei poziții avantajoase în grila programelor TV.

„Pluralismul, bineînțeles, este foarte important, dar și diversitatea mediatică este la fel de importantă și, printr-o decizie pozitivă de astăzi, noi vom contribui la asigurarea diversității pentru că va apărea un post de nișă. Subscriu, este foarte important să promovăm modul sănătos de viață și campionatele”, a afirmat președinta CA, Liliana Vițu.

Cu unanimitate de voturi, asociația a obținut licența de emisie pentru un termen de nouă ani.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost fondată în 1990 și este membră afiliată a UEFA (din 1993) și a FIFA (din 1994). Președintele FMF este Leonid Oleinicenco. În 2014, în Republica Moldova a fost lansat primul post de televiziune de sport din țară – Moldova Sport. Peste trei ani, canalul s-a transformat în postul generalist Impact TV, după ce a trecut prin mai multe perioade dificile de ordin financiar.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button