Război în Ucraina

Rușii – total incapabili: Când va redeveni deplin operațional Podul Crimeei

Podul Crimeei va reveni la capacitatea sa de dinainte de atacul de pe 8 octombrie abia în toamna anului viitor, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

Eforturile Rusiei de a repara Podul Crimeei continuă, dar este puțin probabil ca acesta să fie complet operațional până cel puțin în septembrie 2023, spun serviciile militare secrete britanice, transmite sursa.

La 8 noiembrie, podul rutier urma să fie închis pentru a permite deplasarea și instalarea unei porțiuni de înlocuire cu o lungime de 64 de metri. Vor fi necesare încă trei plăci pentru a înlocui secțiunile rutiere deteriorate.

Deși oficialii din Crimeea au afirmat că aceste plăci vor fi puse până la 20 decembrie, o informare furnizată președintelui Putin a precizat că lucrările la cealaltă cale de rulare vor cauza perturbări ale traficului rutier până în martie 2023.

Înlocuirea podului feroviar deteriorat a fost contractată pentru a fi finalizată până în septembrie 2023, deși vicepremierul rus a declarat că termenul de reparații va fi accelerat.

O singură linie este deschisă, dar transportul feroviar rămâne restricționat.

Activitatea de reparații va depinde în mare măsură de condițiile meteorologice de pe parcursul lunilor de iarnă.

Atacul asupra podului din Crimeea a perturbat logistica rusească pentru Crimeea și sudul Ucrainei, reducând capacitatea Rusiei de a transporta echipamente militare și trupe în zonă pe calea ferată sau pe șosea.

Deteriorarea podului, atacul recent asupra Flotei Mării Negre din Sevastopol și probabila retragere din Herson, toate acestea complică capacitatea guvernului rus de a prezenta un tablou de succese militare.

#Rusia #pod #criză #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button