Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Vizita președintelui SUA în Ucraina

La 20 februarie, Joe Biden a sosit la Kiev pentru prima dată de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Acest lucru, pentru siguranța președintelui american, a devenit cunoscut luni dimineață, când acesta se întâlnise deja cu președintele Volodymyr Zelenski. Vizita a fost revelatoare, deoarece liderul american a ales nu numai să ajungă la aniversarea invaziei la scară largă, dar nu s-a temut să aleagă Kievul în locul Lvivului, considerat un loc mai sigur. În plus, pe 20 februarie, Ucraina comemorează eroii celor o sută de ceruri, care și-au pierdut viața în timpul atacurilor criminale ale forțelor de securitate asupra protestatarilor din timpul Revoluției Demnității.

Departamentul de Stat al SUA a notat pe contul său că a treia zi de luni din februarie este sărbătorită anual în SUA ca Ziua președinților. „Ziua președinților de astăzi este cu adevărat istorică!”. – a notat Departamentul.

Pentru Biden și Zelensky, o plimbare prin complexul Sophia s-a încheiat, din păcate, cu o alarmă provocată de avioanele de luptă rusești care se ridică în aer din Belarus. Cu toate acestea, după cum a precizat administrația prezidențială americană, guvernul SUA a avertizat Kremlinul cu privire la consecințele unui atac în timpul vizitei. Un astfel de lucru ar fi fost văzut ca un atac asupra unui stat înarmat nuclear.

„Kievul a capturat o parte din inima mea”, a declarat Biden. El a amintit, de asemenea, de începutul invaziei la scară largă, numind momentul o „noapte întunecată”. „Un an mai târziu, Kievul este încă în picioare, Ucraina este încă în picioare și democrația este încă în picioare”, a spus el.

„Prețul pe care Ucraina a trebuit să îl plătească a fost extrem de mare. Iar sacrificiile sunt prea mari”, a spus președintele american, care a subliniat că SUA vor oferi ajutor Ucrainei „atât timp cât va fi necesar”.
„Putin a crezut că Ucraina este slabă și că Occidentul este divizat… el se baza pe faptul că nu putem rămâne împreună. El a contat pe faptul că nu vom fi capabili să menținem NATO unită. El conta pe faptul că nu vom fi capabili să îi atragem pe alții de partea Ucrainei. A crezut că ne poate lăsa pe tușă. Cred că acum nu mai crede așa. Pur și simplu s-a înșelat amarnic. Războiul său de invazie a eșuat”, a adăugat Joe Biden.

„Aceasta este cea mai importantă vizită din istoria relațiilor dintre SUA și Ucraina”, a răspuns Zelensky, care a dat asigurări că rezultatele vizitei se vor reflecta pe câmpul de luptă: „Știu că va exista un pachet foarte important de sprijin pentru Ucraina… care va trimite un semnal clar că agresiunea rusă nu are nicio șansă… Ucraina vă este recunoscătoare, domnule președinte”.
La mijlocul zilei s-a raportat că Biden a mers în Polonia pentru a se întâlni cu Andrzej Duda, președintele polonez.

Președintele american a arătat clar și răspicat sprijinul poporului ucrainean față de SUA, care va continua până când Ucraina va învinge federația criminală rusă.

#SUA #Biden #vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button