Analize și opiniiPolitică

Vlad Filat: Un război perfid, definit ca unul hibrid, a lovit R. Moldova

R. Moldova a fost lovită de un război ”perfid, definit ca unul hibrid, iar efectele sale riscă să ducă la falimentarea statului.”

Despre aceasta declară fostul premier al țării, Vlad Filat, transmite sursa.

”În acest moment, deși nu cad încă rachete, asupra statului se exercită o presiune externă majoră, menită a deturna parcursul pro-vestic al Republicii Moldova, dar și pentru a crea în spatele Ucrainei un nou front, chiar dacă nu obligatoriu militar. Astfel, dezinformarea, disimularea, destabilizarea, dezarticularea și în final distrugerea statului ca structură independentă, aptă să ia decizii suverane, se exercită vizibil de Moscova, prin interpușii săi.

Suprapuse pe manifestarea unor policrize ca rezultat al șocurilor pandemic, militaro-cinetic ori energetic, acțiunile Federației Ruse de creare a unor crize economice, prin mărirea prețului la gaze ori limitarea cantității convenită, la fel, folosirea Transnistriei pentru generarea de deficit energetic, se încadrează într-o acțiune mai largă menită a desuveraniza și incapacita statul moldovenesc de a lua decizii în interesul său legitim.

Soluțiile sunt majoritar în Republica Moldova și constau atât în solidaritatea cetățenilor, cât și în ieșirea actualei puteri din singularizarea și izolarea în care s-a închis. Cu toții suntem cetățeni ai Republicii Moldova și doar împreună putem câștiga acest război!”, a declarat Filat.

#Moldova #Vlad_Filat #război #Rusia #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button