EconomieSocietate

Vom plăti mai puțin pentru lumină: Noile prețuri aprobate de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile prețuri pentru furnizarea energiei electrice din partea furnizorilor „Premier Energy” și FEE-Nord.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de „Premier Energy”, vor plăti un preț de 4,62 lei/kWh, cu 1,29 de lei mai puțin decât tariful actual, transmite sursa.

Consumatorii FEE-Nord vor plăti un preț de 4,65 lei/kWh, cu 95 bani mai puțin față de tariful actual. FEE-nord a cerut inițial un preț de 5,35 lei/kWh.

Tarifele anterioare la energia electrică, care au fost majorate pentru a cincea oară în acest an, au intrat în vigoare pe 2 decembrie.

Recent, SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Cantitatea pentru decembrie constituie aproximativ 204 mii, iar prețul este de 73 de dolari. Ca urmare, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție în care se menționa că distribuitorii vor solicita ajustarea tarifelor.

#tarife #lumină #ANRE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button