Internaţional

Von der Leyen sprijină crearea unui sistem paneuropean de apărare aeriană

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care dorește realegerea, a lansat ideea creării unui sistem paneuropean de apărare aeriană.

Ea a spus acest lucru într-un discurs la Parlamentul European joi, 18 iulie, transmite corespondentul European Pravda.

În partea de discurs care a vizat politica de apărare a UE, von der Leyen a subliniat necesitatea intensificării eforturilor în această direcție – de la crearea unui post separat de comisar european până la creșterea investițiilor.

„Trebuie să creăm proiecte europene comune, de exemplu un sistem de apărare aeriană cu drepturi depline, Air Shield, nu numai pentru a ne proteja spațiul aerian, ci și pentru a trimite un semnal clar și puternic de unitate în domeniul apărării. ea a explicat.

Detaliile propunerii președintelui Comisiei Europene sunt încă necunoscute. În special, prim-ministrul polonez Donald Tusk a vorbit anterior despre necesitatea creării unui sistem european de apărare aeriană.

Există și inițiativa Sky Shield, condusă de Germania, ai cărei membri colaborează la achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă la sol.

Să ne amintim că, în programul său, Ursula von der Leyen promite să se concentreze pe crearea unei uniuni comune de apărare pentru UE, în special pe crearea funcției de comisar european pentru apărare în Comisia Europeană.

#Von_der_Leyen #sistem_de_apărare #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button