Război în Ucraina

Wagner este recunoscut de SUA ca organizație criminală

A devenit cunoscut faptul că Departamentul de Trezorerie al SUA a recunoscut compania militară privată ilegală rusă Wagner ca organizație criminală transnațională. Această decizie a fost cauzată de crimele membrilor acestui grup nu numai din Ucraina, ci și din Siria, Balcani, Africa și alte regiuni ale lumii.

Rusia nu știe să ducă o luptă corectă, chiar dacă invadează cu perfid alte țări. Pe vremea aceluiași Stalin nu exista nici măcar ideea de a crea un grup armat privat de militanți, asta arată clar degradarea armatei Kremlinului. Rusia poartă războaie hibride și indirecte împotriva lumii democratice moderne, nu a învățat niciodată să existe pe picior de egalitate cu lumea civilizată și nu a renunțat la ideologia sa expansivă.

           În același timp, celebrul șef al organizației criminale, Yevgeny Prigozhin, a recunoscut public că timp de mulți ani și-a negat în mod fals implicarea în companie, numind o astfel de mișcare o „conspirație”. De asemenea, a scăpat de finanțarea guvernamentală.

Existența lui Wagner demonstrează în mod viu metodele Kremlinului de a duce războiul și caracterizează sistemul juridic al țării. În ciuda interdicției oficiale privind crearea de grupuri de luptă private, conducerea rusă nu ezită să folosească „serviciile” acestora. În școlile Federației Ruse, wagneriții sunt glorificați în mod activ, ștergând complet cadrul moral al legalității și criminalității la copii și adolescenți.

Decizia Departamentului de Trezorerie al SUA este primul pas spre recunoașterea lui Wagner ca organizație teroristă, alături de alte grupări cunoscute precum Gărzile Revoluționare Islamice sau aceeași Al-Qaeda. Rusia a primit deja statutul de sponsor al terorismului, convingând în fiecare zi întreaga lume de corectitudinea unei astfel de decizii a Parlamentului European din noiembrie 2022. Acest lucru nu face decât să întărească izolarea Federației Ruse și are un impact și mai mare asupra viitorului întregului popor rus, care va fi responsabil pentru crimele conducerii lor, așa cum au făcut germanii după 1945.

Ideologia ilegalității și violenței lui „Wagner” se răspândește activ în toată Rusia. Contrar așteptărilor, nu doar foștii criminali devin membri ai unei organizații criminale, dar civilii de rând nu se opun semnării unui contract cu Prigogine.

„Wagner” nu este pentru prima dată implicat în agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Din 2014, membrii organizației au fost văzuți pe teritoriile regiunilor Lugansk și Donețk, ocupate și controlate de Rusia. De asemenea, Prigojin însuși a fost implicat în „afacerea cu arme”, susținând contrabanda atât în ​​interiorul, cât și în afara Federației Ruse.

Prin acțiunile sale, Rusia a ajuns la același nivel cu talibanii, teroriștii iranieni și grupurile militante africane. Merită să ne amintim că un astfel de statut a fost atins treptat și intenționat, nu începând cu ascensiunea lui Putin pe „tronul Kremlinului” … Nu, Rusia s-a străduit întotdeauna pentru aceasta, atât sub Elțin, Stalin, cât și sub toți țarii … Rigiditatea, nelegiuirea și impunitatea conducerii ruse – aceștia sunt cei trei piloni ai statului rus în absolut orice regim.

#Wagner #SUA #organizație_criminală

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button