Război în Ucraina

Zelenski, după atacul cu rachete asupra blocurilor din Zaporojie: „O cruzime absolută” / Promisiunea președintelui ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că toți cei care au ordonat și au efectuat loviturile „nemiloase” din orașul Zaporojie (sud-estul Ucrainei) vor plăt pentru asta, transmite sursa.

„Din nou în Zaporojie. Din nou lovituri nemiloase asupra civililor. În clădiri rezidențiale, chiar în mijlocul nopții. Există deja 12 morți. 49 de răniți la spital, dintre care 6 copii”, a scris pe Zelenski pe Facebook

„Ce au făcut e o cruzime absolută. Răutatea absolută”, a continuat el.

„(Sunt) inumani și teroriști. De la cel care a dat acest ordin și până la toți cei care au urmat acest ordin. Ei vor fi trași la răspundere. Trebuie. În fața legii și a poporului”, a mai spus președintele ucrainean.

Autoritățile locale ucrainene au spus că în noaptea de sâmbătă spre duminică, trupele ruse au tras 12 rachete în blocurile de locuințe din orașul Zaporojie, lovind blocuri de locuințe, posibil o răzbunare după explozia de la podul Kerci.

Orașul, aflat la aproximativ 52 km de centrala nucleară ocupată de Rusia a fost bombardat în mod repetat în ultimele săptămâni. Joi, 18 persoane au fost ucise într-un atac.

Un bombardament din cursul nopții de sâmbătă a întrerupt alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare.

Părți din regiunea Zaporojie, inclusiv centrala nucleară, se află sub control rusesc încă din primele zile ale invaziei ruse, dar orașul Zaporojie, capitala regiunii, rămâne sub control ucrainean.

#Zaporojie #Zelenski #atacul_asupra_blocurilor #rachete

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button