Război în Ucraina

Zelenski le cere ucrainenilor să consume rațional energia: „Vă rog să nu porniți aparatele electrice care sunt inutile”

Ucraina va restricționa joi furnizarea de energie electrică în întreaga țară după ce Rusia a lovit mai multe centrale electrice. Președintele Volodimir Zelenski a făcut acest anunț în filmulețul său video, care este postat zilnic pe rețelele de socializare, transmite sursa.

„Desigur, vom face tot posibilul pentru a restabili capacitățile energetice normale ale țării noastre. Dar este nevoie de timp. Și asta necesită eforturi comune. Vor fi clarificări de la șefii administrațiilor regionale și oficialii guvernamentali, dar, în general, este necesar să fim deosebit de conștienți de consumul de energie electrică, începând de mâine la ora 7:00.

Vă rugăm să nu porniți aparatele electrice inutile. Vă rugăm să limitați consumul de energie electrică și utilizarea aparatelor care consumă multă energie. Mâine, este foarte important ca consumul să fie cât mai conștient, iar astfel orele de întrerupere vor fi mai scurte”, a comunicat Zelenski în filmulețul său zilnic.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat, în timpul discursului său de miercuri seară, că 233 de drone kamikaze iraniene au fost doborâte în ultima lună. Zelenski s-a declarat mulțumit de munca depusă de către forțele de apărare aeriană. El a transmis că rușii au epuizat stocurile de rachete cu rază lungă de acțiune și acum folosesc roiuri mari de drone iraniene ieftine pentru a provoca daune infrastructurii energetice. 

Totodată, Zelenski s-a adresat oamenilor din zonele ocupate temporar din sudul şi estul Ucrainei, spunându-le că „ocupanții vor încerca să recruteze oameni în armata lor” şi i-a rugat să evite pe cât posibil acest lucru.

#Zelenski #energia #economie #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button