Economie

7 mii de tone de păcură din rezervele de stat pentru Termoelectrica: Noi decizii privind sectorul termoenergetic, aprobate de CSE

Șapte mii de tone de păcură din Rezervele Materiale ale statului vor fi oferite întreprinderii „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și energiei termice. O decizie în acest sens a fost luată joi, 11 mai, de Comisia pentru Situații Excepționale. 

„În scopul ameliorării situației în sectorul termoenergetic, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au aprobat eliberarea de către Agenţia Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne a 7 mii de tone de păcură din rezervele de stat, cu titlu de deblocare, către S.A. „Termoelectrica”, informează un comunicat al Guvernului.

O altă decizie vizează actualizarea tarifelor pentru anul 2023, astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va accepta suma de 208,6 milioane lei, drept contravaloare a păcurii eliberate conform Dispoziției CSE. 

De asemenea, documentul vine cu actualizări ale formulelor de calcul a deficitului de energie electrică și a prețului pentru excedent de energie electrică, aplicat de ANRE pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 decembrie 2022. 

#pacura #energie #criza

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button