Război în Ucraina

A fost scos din ghearele morții: Povestea unui băiețel care a supraviețuit în atacul din Vinița

Un băiețel ucrainean dansator, care a fost scos din ghearele morții a revenit pe ring. El a fost victima unui incendiu devastator, produs în urma unui atac cu rachete rusești lansat asupra orașului Vinița, acum un an.

Inițial medicii nu-i dădeau nicio șansă de supraviețuire, având arsuri pe tot corpul. După ce a suferit în jur de 30 de intervenții chirurgicale, acum micul Roma poate merge, ba chiar și dansa, transmite sursa.

Roma are opt ani, iar în iulie 2022 a fost victima unui atac rusesc cu rachete în orașul Vinița. Mama băiatului a decedat în acea zi tragică, tatăl, însă rămas în viață a luptat din răsputeri pentru a salva viața fiului. Acum băiatul se simte mult mai bine și chiar a revenit pe ringul de dans. Are o mulțime de sechele și încă poartă masca pe față din cauza rănilor, dar asta nu-l oprește. Micuțul își amintește cu înfrigurare groaza prin care a trecut. 

„Am fost aruncat într-un perete. Eu m-am ridicat și am văzut că totul arde. Era fum negru în jur, nimic nu se vedea. Vedeam doar inscripția ieșire. M-am târât, apoi m-am așezat. Așa și am ajuns.” 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button