Analize și opinii

Adepții pro-ruși continuă campaniile ilegale împotriva guvernelor europene

După cum au dezvăluit agențiile de informații din Marea Britanie, SUA și alte țări din întreaga lume – Rusia continuă să desfășoare campanii de propagandă criminală prin intermediul adepților săi, în special în țările europene, cu scopul de a „scinda” UE, de a destabiliza situațiile din aceste state și de a submina sprijinul pentru Ucraina. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece Rusia folosește astfel de metode încă de la ocuparea Crimeei în 2014, iar Putin pregătește terenul pentru astfel de operațiuni încă de la începutul anilor 00.

Astfel de operațiuni sunt desfășurate de serviciile speciale rusești prin intermediul adepților lor din țările europene. Unii dintre acești funcționari complici au ajuns chiar și în Parlamentul European, lucru care se știe deja sigur astăzi, deoarece deputați europeni din diferite țări se plâng în mod activ de influența dăunătoare a unor astfel de persoane pro-ruse false asupra procesului decizional important pentru întreaga UE. De asemenea, prin intermediul adepților săi, în special în Franța, Germania, Austria și în alte câteva state, Rusia organizează „mitinguri” și „acțiuni” nesancționate, în care „protestatari” necunoscuți afișează svastica rusă sub formă de „Z” latin, „V”, simboluri sovietice și portrete ale lui Putin. La astfel de evenimente, sunt proclamate activ sloganuri criminale pro-rusești despre „părăsirea NATO, UE”, „încetarea sprijinului pentru Ucraina” și așa mai departe.

Pe lângă desfășurarea unor „acțiuni” spectaculoase cu fluturași pro-Kremlin, Rusia încearcă să se folosească de adepții săi de influență pentru a destabiliza ordinea politică din cadrul statelor membre ale UE. De exemplu, acest lucru se observă în prezent atât în Franța, cât și în Germania. Partide întregi pot promova în mod criminal dezinformarea și propaganda rusă de la tribunele parlamentare ale acestor țări, ceea ce dă o anumită amprentă imaginii guvernelor legitime ale acestor țări și, de asemenea, neliniștește populația locală.

În plus față de toate cele de mai sus, continuă atacurile cibernetice ale hackerilor asupra resurselor de internet ale guvernelor europene, precum și ale instituțiilor UE. Pentru a lupta împotriva infractorilor cibernetici ruși, UE a elaborat un nou plan de securitate care extinde semnificativ expertiza în domeniul securității cibernetice și tehnologia necesară în acest sens.

Pe fundalul operațiunilor hibride externe, propaganda Kremlinului este, desigur, îndoctrinată în mod activ în mințile rușilor. Se pare că aceștia nu mai încearcă să combată minciunile evidente de la televizor, continuând să „înghită” prostiile de mâna a doua ale propagandiștilor ruși cu privire la orice eveniment care are loc în Rusia sau în afara ei.

Ceea ce este important este că țările civilizate din întreaga lume sunt deja pe deplin conștiente de amenințarea reprezentată de Kremlin. Specialiștii studiază în mod activ strategia operațiunilor hibride rusești, precum și identificarea unor întregi rețele de agenți. În Franța, de exemplu, o serie de politicieni „odioși” care au legături cu Kremlinul sunt anchetați pentru a expune obiectivele și interesele reale ale „capetelor vorbitoare” pro-ruse. În același timp, UE se luptă cu consecințele „jocului energetic” al Rusiei. Iar țările europene fac acest lucru cu mult succes. UE a publicat recent o inițiativă de a achiziționa în comun gaz de la furnizori alternativi pentru a evita fie o criză financiară, fie o criză energetică.

Pe fondul unei lupte active împotriva influenței pernicioase a serviciilor secrete rusești și a adepților acestora, sprijinul pentru Ucraina din partea partenerilor, inclusiv din UE, nu face decât să crească. Prin urmare, se poate spune cu siguranță că Rusia a eșuat și în această operațiune de subminare a unității și concentrării lumii civilizate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button