Politică

Alegerile de la Bălți pot fi considerate valabile. Câte persoane și-au dat votul până la această oră

Alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți pot fi considerate valabile. Se întâmplă după ce prezența la urnele de vot a atins valoarea de 1/5 din alegătorii înscriși pe listele electorale – pragul minim necesar pentru a declara rezultatele turului II de scrutin valabile, transmite sursa

Potrivit informațiilor Comsiei Electorale Centrale (CEC), către ora 16:30, 20,12% din alegătorii din municipiul Bălți și-au exercitat dreptul la vot. Astfel, atunci a fost atins pragul minim de voturi necesare pentru a considera alegerile valabile.

Iar până la ora 17:50, 22,45% din alegătorii din municipiu și-au exercitat dreptul la vot.

Din totalul personelor de la Bălți care au votat până în prezent, 57,66% sunt femei, iar 42,34% – bărbați.

***

Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sunt bărbați și 158 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sunt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică.

La Bălți, pentru fotoliul de primar luptă candidatul Partidului „Nostru”, Alexandr Petkov, care a obținut 22,69% din voturile alegătorilor în primul tur și candidatul PSRM, Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din sufragii pe 5 noiembrie. Precizăm că Moroșan a acces în cursa electorală după ce candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova, a fost scoasă din campania electorală pentru încălcările de ordin electoral pe care le-ar fi admis.

#alegerile2023 #Bălți #CEC

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button