Politică

Ambasadorul Rusiei în Moldova: Vom face tot pentru a dezvolta prietenia

Ambasada Rusiei în Republica Moldova va depune eforturi pentru a stabili un dialog constructiv cu Chișinăul și pentru a contribui la activarea procesului de negocieri privind Transnistria. Declarațiile au fost făcute ieri, la 11 august, de către ambasadorul rus în Moldova Oleg Vasnețov într-un comentariu pentru TASS.

Oleg Vasnețov a reiterat ceea ce spus anterior, că Rusia este „interesată în dezvoltarea dialogului” și a menționat că personalul misiunii diplomatice va depune toate eforturile pentru a „dezvolta legăturile stabilite din punct de vedere istoric”, transmite sursa.

„Chiar și cu o componență redusă, vom face tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta legăturile de prietenie stabilite în mod istoric între popoarele noastre și pentru a construi un dialog pragmatic și reciproc avantajos la nivel internațional”, a spus ambasadorul rus. 

De asemenea, el a invocat așa-zisa „politică antirusească” dusă de autoritățile moldovenești și a subliniat că, diplomații ruși, „vor încerca să împiedice distrugerea relațiilor de prietenie”.

„Actualmente, primim apeluri de la politicieni, persoane publice, reprezentanți ai culturii și oameni obișnuiți care sunt îngrijorați de o următoare inițiativă antirusească a autorităților. Noi îi asigurăm că vom încerca să prevenim distrugerea relațiilor de prietenie și cooperare dintre țările noastre și vom continua multele proiecte începute în cadrul acestei cooperări”, a spus Vasnețov.

Referindu-se la regiunea transnitreană, Vasnețov a declarat că partea rusă „va contribui la intensificarea negocierilor privind reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul „5+2”.

#Dezvoltarea_Prieteniei #Moldova #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button