Război în Ucraina

Amenințarea nucleară a Rusiei pentru întreaga omenire

Un război la scară largă al Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei are loc de aproape șase luni. Este în interesul Rusiei să distrugă complet nu numai Ucraina ca stat, ci și să-și extindă granițele și influența în întreaga Europă. De dragul acestui lucru, Kremlinul este gata să facă orice, inclusiv să pășească pe calea șantajului nuclear. Propagandiștii cu spumă la gură încearcă să transfere responsabilitatea pentru crimele din țara lor autorităților ucrainene, ceea ce provoacă indignare în rândul oamenilor din întreaga lume. Pierderea în fața Ucrainei, în înțelegerea elitei moscovite, nu este doar rușinoasă, ci și periculoasă. De teama de a nu pierde puterea și influența, Kremlinul va merge până la capăt. O catastrofă nucleară provocată nu va fi o excepție.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa este situată în orașul ucrainean Enerhodar. Datorită ocupării unei părți a regiunii Zaporoje încă de la începutul războiului, există posibilitatea de a submina stația sau o grevă a forțelor militare ruse asupra acesteia. Acest lucru va duce la cea mai mare catastrofă nucleară din istoria omenirii. Recent, trupele ruse au început să provoace greve sistematice pe teritoriul în care se află ZNPP. Angajații stației sunt ostatici ai ocupanților. În plus, are aproximativ 50 de unități de echipament militar și până la 500 de soldați. În vecinătatea stației, rușii și-au plasat portavioanele blindate, MLRS “Grad”, tunuri antiaeriene. Dacă în urmă cu o lună experții au presupus că invadatorii ar putea mina teritoriul din apropiere al stației, acum mulți sunt aproape 100% siguri că acest lucru sa întâmplat deja. Orice impact și incendiu în apropierea unităților de alimentare pot duce la detonarea lor. Potrivit experților, norul de radiații va atârna nu numai peste Ucraina, ci și pe întregul continent european. Tragedia de la Cernobîl din 1986 a arătat că consecințele unei astfel de catastrofe nu trec, afectând totul în jur, afectând o persoană în cel mai liniștit, dar cel mai criminal mod.

Kremlinul nu se teme de consecințele expunerii la radiații, pentru că nimănui din Rusia nu-i pasă de ceea ce se va întâmpla după explozia de la ZNPP. Pentru ruși, principalul lucru este să se bucure de impunitatea și fărădelegea lor față de alte state. Prin urmare, Ucraina a făcut apel în mod repetat la ONU și, în special, la AIEA, îndemnând la influențarea Rusiei pentru a menține securitatea Europei și a întregii lumi. Din 2014, ONU nu a reușit să controleze ambițiile Kremlinului, să prevină o invazie la scară largă, să asigure siguranța prizonierilor de război ucraineni sau să oprească șantajul nuclear al lui Vladimir Putin. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a cerut ocupanților să creeze o “zonă demilitarizată” pe teritoriul centralei nucleare. Aș dori să clarific dacă apelul verbal al rușilor de a respecta regulile războiului a adus vreodată rezultate?

AIEA, la rândul său, a publicat de mai multe ori rapoarte cu privire la posibilele consecințe ale unui dezastru de radiații la ZNPP. Directorul general al organizației, Rafael Mariano Grossi, nu a putut influența în niciun fel situația. Declarațiile publice despre “îngrijorare” și “condamnarea” acțiunilor Rusiei nu vor opri amenințarea nucleară!

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a trimis din nou o cerere oficială către AIEA și ONU pentru a organiza o misiune internațională de urgență la ZNPP ocupat de Rusia. El a subliniat importanța prezenței experților militari care ar putea furniza rapoarte cu privire la nivelul de militarizare a stației.

Dacă Rusia va continua să se angajeze în încercări zadarnice de discreditare a Ucrainei, să lase orice expert să furnizeze cel puțin câteva dovezi care să susțină orice narațiune inventată de Kremlin. Este imposibil să găsești un fapt care nu există. Propaganda rusă a dovedit mult timp natura de grad scăzut a cadrelor sale, care nu pot veni cu cel puțin o minciună ușor plauzibilă și cu atât mai mult – să convingă o persoană sănătoasă de ea. Din acest motiv, autoritățile ruse au fost întotdeauna împotriva misiunii OSCE pe teritoriile cvasi-entităților din estul Ucrainei. Rusia nu dorește să permită experților terți să intre în teritoriile ocupate, inclusiv ZNPP.

Încercările de discreditare a Ucrainei de către propagandiștii Kremlinului au început în 2014. Binecunoscuta poveste cu MH-17 confirmă acest lucru. Acum, în contextul amenințării nucleare, Rusia încearcă să dea vina pe Ucraina pentru bombardarea centralei nucleare. Acest lucru se datorează utilizării armelor sovietice dezafectate de către armata rusă. Având în vedere faptul că Rusia a notificat recent Statele Unite cu privire la retragerea temporară de la inspecția instalațiilor sale în temeiul Tratatului privind reducerea armelor ofensive strategice, Moscova nu este interesată ca astfel de date să fie cunoscute de nimeni. Acesta este modul în care pentru o lungă perioadă de timp a fost creată o situație absolut incontrolabilă, în care Rusia face un lucru, spune al doilea, iar rezultatul final ia viața a mii de cetățeni pașnici ai Ucrainei.

Vladimir Putin caută de 5 luni o scuză pentru greva nucleară preventivă asupra Ucrainei. Destabilizarea situației de pe teritoriul ZNPP, care poate duce la explozia unităților de putere, va face în cele din urmă posibilă găsirea cauzei utilizării armelor de distrugere în masă. Situația cu armele rusești este fără niciun control. Distrugerea ZNPP este un pretext pentru înăsprirea terorii nucleare din partea Rusiei, care amenință viitorul omenirii.

Dacă establishmentul mondial consideră că îi este mai ușor să facă față efectelor radiațiilor decât unui inamic material și îngrozitor de crud, atunci de ce există motive pentru securitatea internațională? Nu ar trebui principiile dreptului internațional să funcționeze pentru a preveni astfel de situații? Reacția lentă a ONU, AIEA permite Rusiei să continue să se angajeze în șantaj nuclear. Recunoașterea de către întreaga lume a statului său terorist va face posibilă lansarea unor sancțiuni cu adevărat dure împotriva regimului de la Kremlin, menite să distrugă economia acestei țări. Singurul lucru care va opri fascismul rusesc este prăbușirea statalității, în care există și s-a dezvoltat sistematic în tot acest timp. Rusia este o maimuță cu explozibili nucleari în mână, care încearcă să demonstreze întregii lumi influența și “corectitudinea”. Țările trebuie să se unească pentru a perpetua apetitul și ambițiile Rusiei pentru totdeauna de dragul securității universale. Este necesar să oprim teroarea nucleară urgent și fără niciun depozit, deoarece viitorul întregii omeniri depinde de victoria asupra ei.

#Rusia #război #nuclear #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button