Economie

Andrei Spînu, despre noua metodologie a energiei: Guvernul a venit cu un nou regulament

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, a explicat pentru TV Nord noua metodologie privind repartizarea consumului de energie termică cetățenilor.

„Curtea Constituțională a spus că acel mecanism prin care toată lumea să achite zece la sută, mă refer la cei debranșați, nu este unul constituțional și a obligat Guvernul să revadă acest mecanism. Guvernul a creat un grup de lucru, din experți, din mediul academic, care a analizat această problemă și a venit cu un nou regulament, care face ca acest tarif să fie aprobat diferențiat în funcție de clădire, în funcție de numărul de oameni care sunt debranșați și avem situația în care unii plătesc mai puțin decât plăteau în trecut, alții plătesc un pic mai mult.”

Ministrul a venit și cu un exemplu, explicând că cei debranșați de la sistemul termic, oricum beneficiază de o mică căldură de la CET, transmite sursa.

„Acum ce este important, să se înțeleagă că nu vorbim doar despre țeavă propriu-zis. Dar vorbim despre situația, hai să vă dau un exemplu. Un apartament care este într-o clădire de cinci etaje, este la etajul trei, cel care locuiește deasupra este conectat la încălzirea CET NORD, vecinii sunt conectați la încălzirea CET NORD, cred că toată lumea înțelege că și dumnealui beneficiază de încălzirea pereților, podului, coridoarelor, încăperilor auxiliare, respectiv toate aceste elemente au fost luate în calcul, atunci când s-a făcut acest nou mecanism, așa cum ne-a obligat Curtea Constituțională.”

Amintim că sute de bălțeni debranșați de la sistemul centralizat s-au arătat nemulțumiți de faptul că, potrivit noii metodologii sumele din facturi sunt de câteva ori mai mari.

#Andrei_Spînu #metodologie #energia_electrica #nou_regulament

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button