Război în Ucraina

Annalena Baerbock: „Vladimir Putin îşi distruge propria ţară”

Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock şi-a declarat solidaritatea cu poporul ucrainean şi a atenţionat că preşedintele rus Vladimir Putin îşi duce ţara spre distrugere, informează vineri dpa.

„Nu vom abandona niciodată poporul ucrainean în voia sorţii”, a declarat Bearbock cu puţin timp înainte de a lua avionul spre o reuniune a miniştrilor de externe ai ţărilor din NATO, G7 şi UE, transmite sursa.

Baerbock a asigurat că oamenilor li se va asigura asistenţă umanitară urgentă, precum şi alte materiale de sprijin şi că sancţiunile fără precedent împotriva Rusiei vor fi implementate integral şi consecvent.

Şefa diplomaţiei germane a mai afirmat că singurul lucru pe care Putin l-a obţinut cu războiul său a fost să provoace o suferinţă incalculabilă tuturor părţilor implicate.

„După cum am făcut noi recent la New York (la Adunarea Generală a ONU), vom continua să-i arătăm, economic şi politic, că el trebuie să se aştepte la sistarea comerţului şi la o izolare globală a Rusiei, dacă va continua pe această cale. Războiul lui împotriva Ucrainei va duce de asemenea la ruină propria lui ţară”, a atenţionat ea.

„Nu mai există îndoială în legătură cu obiectivul final al lui Putin: întreaga Ucraină”, a spus Baerbock. „Pentru el, acesta este un joc perfid, pentru poporul din Ucraina este o luptă pentru a rămâne în viaţă”, a subliniat şefa diplomaţiei germane.

#Germania #Ucraina #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button