Analize și opinii

Apărarea Bakhmutului și “promisiunile” rusești fără sens

Comandantul Forțelor Terestre ale AFU, Oleksandr Syrskyy, a declarat că rușii încă mai speră să “captureze” Bakhmut înainte de data “sacră” de 9 mai pentru Kremlin. Aparent, nu au reușit nici astăzi, nici acum un an și, desigur, nu vor reuși nici în viitor.

În același timp, liderul grupării criminale Wagner, care anunțase anterior “retragerea” luptătorilor săi din Bakhmut din cauza lipsei de muniție, a înregistrat un mesaj video în jurul orei 4 dimineața, în care spunea că alte acțiuni ale wagnerienilor vor fi anunțate după parada de la Moscova. Ulterior, s-a raportat că luptătorii grupării ar fi rămas în Bakhmut pentru “încă ceva timp”, deși Prigozhin însuși a declarat că Ministerul rus al Apărării nu a livrat muniții suplimentare. Cu toate acestea, autoritățile militare raportează că comportamentul liderului lui Wagner vorbește despre un conflict intern în rândurile ocupantului, deoarece Prigozhin nu s-a confruntat încă cu o lipsă critică de muniție.

În total, bătălia pentru Bakhmut durează de mai bine de 280 de zile. În toată această perioadă, slujitorii Kremlinului au susținut în mod repetat “capturarea orașului”, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cetățenilor ruși un astfel de comportament propagandistic, în cea mai mare parte, nu le-a dat nici cea mai mică atenție.

Niciun “cadou” sub forma “capturării” Bakhmut nu a fost aranjat pentru Putin de către luptătorii săi. Defilarea propriu-zisă de la Moscova a fost cea mai scurtă din istoria Rusiei, deoarece Ministerul Apărării al agresorului pur și simplu nu a avut nimic de arătat rușilor, deoarece cea mai mare parte a echipamentului se afla fie pe front, fie fusese de mult distrus.

Bătălia pentru Bakhmut a influențat foarte mult planurile de viitor ale agresorului. Moralul luptătorilor wagnerieni și al cadrelor militare rusești este sub zero. Continuarea încercărilor lor absurde de a face “măcar ceva” este condiționată de amenințări de represalii și nimic altceva. Acești factori sunt pozitivi pentru armata ucraineană, precum și pentru viitoarea contraofensivă a Ucrainei.

Între timp, scandalul public dintre Wagner și Ministerul Apărării al agresorului continuă. Este interesant de urmărit, deoarece cursul său poate spune, de asemenea, multe despre situația reală atât în cercurile conducerii militare și politice a Rusiei, cât și pe front. “A doua armată” a lumii a căzut din nou la fund, ceea ce este deja o “manevră” familiară pentru ocupanții ruși.

#Bahmut #Ucraina #defensivă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button