Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Așteptări de la al doilea val de mobilizare în Federația Rusă

Vladimir Putin a decis să nu piardă timpul cu fleacuri și să înceapă un al doilea val de mobilizare. Potrivit persoanelor din interior, până pe 15 martie, aproximativ 500 de mii de oameni ar trebui mobilizați în Rusia. Conform datelor ultimei mobilizări, Kremlinul a trimis pe front 300 de mii de civili. Întrebarea retorică este unde au dispărut ei și angajații armatei permanente a Federației Ruse. Cu toate acestea, putem spune cu certitudine că noii 500.000 de ruși se pot „rătăci” pur și simplu în războiul criminal al lui Putin împotriva Ucrainei. Se pare că dictatorul de la Kremlin urma să lupte până la ultimul rus.

Puteți ghici numărul de 500 de mii după numărul de uniforme militare pe care Federația Rusă a reușit să le comande din țările din Asia de Sud-Est. Dacă conducerea militară a Rusiei poate rezolva cumva problema cu uniforma, atunci problemele cu furnizarea de arme necesare armatei ruse nu vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil.

„Metoda Jukov”, care constă în bombardarea fără sens al adversarului cu cadavrele soldaților săi, va eșua din nou. Și dacă armata URSS în 1941-1942 a pierdut majoritatea absolută atât a militarilor profesioniști, cât și a celor mobilizați, atunci merită luat în considerare că în 1943 sovieticii se puteau baza deja pe ajutorul aliaților occidentali. Adevărat, după război, conducerea URSS a început să nege acest fapt, iar în Rusia modernă în general a acceptat că al doilea război mondial a fost câștigat de „o persoană exclusiv sovietică”. Astăzi, armata agresorului nu are aliați și asistență militară sensibilă. Metoda Jukov rămâne singura tactică, deși învinsă, pentru Kremlin.

Aproape un an de invazie la scară largă a ruinat complet armata rusă și a demonstrat lumii întregi că „a doua armată” nu are profesionalismul și abilitățile necesare și, de asemenea, nu vrea să urmeze regulile războiului. Lipsa armelor a împins deja Federația Rusă într-un colț. Dacă luăm în considerare numărul de tancuri pierdute, aproximativ 3000, devine clar că armata rusă și-a pierdut jumătate din rezerve. Potrivit experților, nu le va putea reface până în 2035, iar asta, având în vedere actualii indicatori economici și de producție, totuși, aceștia sunt, de asemenea, în scădere în fiecare lună.

Dictatorul de la Kremlin nu poate accepta înfrângerea sa. Nu numai el, ci întreaga elită rusă. Uciderea majorității populației masculine a Rusiei de la 18 la 40 de ani, așa cum o văd ei, este „cheia victoriei”. Pentru Putin și compania lui, războiul este pace, iar conceptul de pace din capul lor este foarte distorsionat.

Cel mai probabil, noul val de mobilizare va deveni generalizat. Numărul de sicrie de zinc nu poate fi comparat cu un război de 10 ani în Afganistan sau cu două intervenții fără sens în Cecenia. Propaganda rusă pregătește populația, dar făcând-o cât mai atent posibil, realizând că al treilea val de migrație al cetățenilor va lovi și mai tare economia rusă. În plus, de îndată ce mobilizarea în masă începe să atingă Moscova și Sankt Petersburg, protestele la scară largă nu sunt excluse. Nu există prea multe speranțe pentru ei, dar dictatorului de la Kremlin, așa cum toată lumea a putut înțelege de-a lungul anilor lungi ai „domniei” sale, nu-i plac astfel de „evenimente”.

Pacea nu va veni până când Rusia nu va părăsi toate teritoriile Ucrainei. Mobilizarea nu va ajuta Federația Rusă să câștige, ci doar va aduce colapsul mai aproape. Forțele Armate ale Ucrainei au un potențial și un avantaj semnificativ față de armata agresorului. Rusia poate apela doar la bărbați din regiunile deprimate, nefiind capabilă să-i echipeze adecvat, precum și să continue atacurile teroriste asupra orașelor pașnice ale Ucrainei. Dar aceasta nu este strategia unui câștigător… Acestea sunt metodele lașilor și a celor deja învinși.

#război #Ucraina #Rusia #mobilizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button