Internaţional

Barcelona a dat lovitura. Acordul de un miliard de dolari a fost semnat

FC Barcelona a încheiat un acord în urma căruia ar putea obține un miliard de dolari, din noile programe Barca Vision și Barca Media, notează Reuters.

În prezent, FC Barcelona se confruntă cu restricții de ordin financiar în La Liga, din cauza situației economice a clubului, transmite sursa.

FC Barcelona a anunțat vineri încheierea unui parteneriat cu Mountain & Co. I Acquisition Corp, o companie specializată în investiții în domeniul tehnologiei și sectoarele emergente.

Potrivit acordului, FC Barcelona va obține o finanțare substanțială după lansarea programelor Barca Vision și Barca Media, prin accesarea piețelor de capital din SUA.

Înțelegerea trebuie să fie aprobată de Consiliul de Administrație de la FC Barcelona, apoi trebuie să fie validată de către autoritatea de reglementare a pieței de capital din SUA,.

Barca Media va începe tranzacționarea pe Nasdaq, după încheierea tranzacției, începând cu ultimul trimestru al acestui an, a precizat clubul catalan, într-un comunicat.

FC Barcelona estimează încasări de aproximativ un miliard de dolari (910 milioane de euro), după ce acordul va genera “noi audiențe pe piețele strategice din întreaga lume”.

În prezent, FC Barcelona trebuie să respecte un plafon salarial pentru a înregistra noi jucători, precum și jucătorii care semnează noi contracte cu clubul. Anul trecut, Barcelona a recurs la vânzarea activelor clubului pentru a primi “undă verde” din partea La Liga.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button