Economie

BNM se bucură de un progres de stabilitate grație reformelor realizate

Sectorul bancar din Republica Moldova este în prezent viabil și stabil, armonizat cu standardele internaționale și europene, iar acest lucru se datorează reformelor realizate.

Despre acest lucru guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a vorbit cu Katarina Mathernova, directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene.

Șeful băncii centrale, citat într-un comunicat de presă al instituției, a precizat că, grație acestor rezultate, dar și măsurilor de politică monetară întreprinse de BNM, a fost posibilă susținerea populației și a economiei naționale pe timp de pandemie.


Apreciind progresul obținut de BNM, Katarina Mathernova a menționat că reformele trebuie continuate pentru a asigura stabilitatea financiară. UE este alături de Republica Moldova, inclusiv prin faptul că va acorda o nouă asistență macrofinanciară.


Părțile au discutat și despre aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro, opțiune luată în calcul de autorități. 


La această etapă sunt examinate criteriile de aderare și etapele care urmează a fi întreprinse în asumarea acestui angajament.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button