EconomieSocietate

Marcel Spatari vine cu explicații după ce moldovenii au început a primi facturile pentru căldură!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, a venit cu mai multe precizări în debutul ședinței de Guvern ce țin de compensațiile oferite pentru perioada rece a anului. Oficialul a precizat că înregistrarea pe platforma guvernamentală continuă, iar responsabilii vor procesa în cel mai scurt timp fiecare cerere. Totodată, persoanele care au admis erori în cerere pot interveni cu modificări, transmite sursa.

„Înregistrarea pe platforma compensației.gov.md continuă și va continua pe întreaga durată a perioadei reci a anului. În fiecare lună pe data de 25 va fi lansat calculul pentru stabilirea categoriei de vulnerabilitate energetică a familiilor înregistrate. Au fost operate anumite ajustări la metodologia de calcul a gradului de vulnerabilitate și prin dispoziția CSE au fost îmbunătățită metodologia de calcul. Aceste modificări vor fi introduse și în hotărârea de Guvern”, a punctat Spatari.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a venit cu explicații și pentru cei care încă nu s-au înregistrat pe site-ul compensatii.gov.md.

„Este adevărat că pentru gospodăriile care nu s-au înregistrat pentru luna noiembrie pentru facturile pentru luna noiembrie se aplică tarifele și compensațiile echivalente cu cele ale categoriei medii, dar pentru luna decembrie adică în facturile următoare. Familiile care nu se vor înregistrat nici în decembrie vor primi compensații echivalente cu cele ale categoriei de vulnerabilitate scăzută. Îndemnăm toate familiile să se înregistreze pe platformă în luna decembrie pentru a beneficia de compensații în funcție de categoria pe care o vor primi”, a mai precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Marcel Spatari a anunțat că pentru a primi compensații în luna noiembrie s-au înregistrat 695 de mii de gospodării, dintre care în jur de 80%  dintre acestea au primit gradul de vulnerabilitate foarte ridicată. Pentru aceste gospodării este compensată până la 59% din valoarea facturii de gaze naturale și aproximativ jumătate din valoarea facturii de încălzire centralizată.

#Marcel_Spatari #explicații #facturile #căldură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button