Economie

Care produse s-au scumpit cel mai mult?

Am încheiat anul 2021 cu o inflație record. Astfel, în anul care tocmai s-a scurs, prețurile au crescut, în medie, cu aproape 14 procente.

O cifră destul de impunătoare, raportată la salariile mici din țara noastră, susțin experții economici. De parcă nu ar avea frână, creșterile continuă și în 2022. Cel mai mult s-a scumpit combustibilul, care, ca într-un efect de domino, a generat un șir de alte scumpiri, transmite sursa.

Dacă vorbim de mâncare, în luna decembrie 2021 prețurile au crescut în medie cu aproape 18 procente(17,46), față de luna noiembrie a anului trecut. Cel mai mult s-au scumpit strugurii proaspeți, cu peste 10,1%. Prețul n-a stat pe loc nici la carnea de vită, care se vindea cu aproape 5 procente mai sus. 

Aproximativ la fel a crescut costul la pâinea de grâu sau ouăle de găină, adică puțin peste 4 la sută. Cu 3,4 procente s-au scumpit, biscuiții și turtele dulci. Cartofii, zahărul, orezul, dar și alte produse au avut o creștere de preț ceva mai mică, în medie, de 2 procente.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button