Politică

Ce promisiuni a obținut Maia Sandu de la Joe Biden

SUA vor continua să sprijine Republica Moldova în eforturile de reformare a justiției și de combatere a corupției.

Este promisiunea cu care revine președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din vizita la New York, unde a participat la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite. În marja evenimentului, Sandu a avut o întrevedere cu președintele american, Joe Biden, transmite Anticorupție.md.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu președintele Joe Biden și Prima Doamnă Jill Biden, în marja celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Pe măsură ce Moldova își consolidează democrația, apreciem parteneriatul strategic de durată și relațiile strânse cu Statele Unite ale Americii”, a scris Maia Sandu pe contul său de socializare.

La New York, în cadrul Dialogului Strategic SUA – Republica Moldova, s-a discutat despre colaborarea pe cinci domenii-cheie: realizarea reformelor semnificative în sectorul justiției, consolidarea instituțiilor de combatere a corupției, promovarea unei mass-media și societăți civile libere și active, îmbunătățirea transparenței Guvernului și apărarea drepturilor omului pentru toți cetățenii.

Totodată, în contextul reuniunii de la New York, președinta Maia Sandu a participat la conferința „Democracy delivers”, organizată de USAID și de Fundațiile Ford și Rockefeller, unde a vorbit despre reformele pe care le facem pentru a ne întări democrația și a ne pregăti de aderare la UE. În marja conferinței, șefa statului a avut discuții cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, și Samantha Power, administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională (USAID). 

Președinta a îndemnat fundațiile Ford, Rockefeller și Fundația pentru o Societate Deschisă să fie alături de Republica Moldova în acest parcurs de transformare. Tot la New York, Sandu a avut o întrevedere cu Karan Bhatia, vicepreședintele pentru Afaceri Guvernamentale și Politici Publice al companiei Google, care a anunțat că Google va sprijini Moldova în efortul de a consolida securitatea cibernetică și de a promova alfabetizarea digitală, inițiativă pentru care compania va dona un milion de dolari SUA. 

#Maia_Sandu #Joe_Biden #promisiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button