Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Cele mai recente amenințări nucleare ale Moscovei

Recent, președintele american Joseph Biden a indicat că consideră probabil ca Federația Rusă să folosească arme nucleare tactice. El a avertizat din nou cu privire la consecințele unei astfel de mișcări neplăcute, care ar putea costa viitorul Rusiei și oamenilor săi. Cu toate acestea, Moscova își continuă șantajul nuclear prin plasarea ilegală de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului. În fiecare zi, pe canalele de televiziune de la Kremlin, propagandiștii care se luptă între ei strigă despre rachete nucleare strategice, încercând să facă posibil un astfel de scenariu, cel puțin pe ecranele TV rusești.

Până în prezent, nu există nicio pregătire din partea Federației Ruse pentru o lovitură nucleară ilegală. Amenințările și șantajul s-au intensificat anul trecut, deși au fost pe buzele oficialilor ruși criminali în toți anii lungi în care dictatorul Putin a stat la putere. Întrucât „problema nucleară” sperie destul de puternic populația civilă, inclusiv țările UE și NATO, reprezentanții oficiali ai statelor sunt nevoiți să raporteze constant despre aceste amenințări la adresa Kremlinului. Sunt încă doar o farsă și poartă o responsabilitate uriașă atât pentru Rusia ca stat, cât și pentru fiecare cetățean din cadrul Federației Ruse. De aceea lui Putin îi este frică să „apăseze” așa-numitul „buton roșu”.

Cu toate acestea, un pericol este încă real și rămâne destul de grav de la preluarea criminală de către Rusia a centralei nucleare Zaporizhzhya, care este cea mai mare din Europa. „Jocuri cu atomul” nepotrivite au dus la faptul că AIEA este nevoită să monitorizeze constant situația, deși acest lucru este împiedicat de militanții ruși în mod ilegal la ZNPP.

Explozia hidrocentralei Kakhovskaya a dus la amenințarea cu golirea rezervoarelor cu apă de rezervă pentru răcirea blocurilor. Până în prezent, dintre toate unitățile de la CNE Zaporizhzhya, doar una funcționează, dar specialiștii și AIEA nu încetează să o monitorizeze îndeaproape, deși Federația Rusă încearcă în mod constant să prevină acest lucru. La stație, rușii continuă să bată joc de inginerii ucraineni și de alți muncitori care sunt nevoiți să lucreze într-o poziție absolut nestandardizată. În plus, conform AIEA, teritoriul ZNPP este minat. Situația din interiorul stației a fost raportată recent de informațiile ucrainene, care au raportat că Rusia ar putea pregăti o lovitură asupra blocului de lucru, care ar duce la un alt dezastru provocat de om, să creeze o zonă imensă a „zonei de excludere”. iar radiațiile ar fi o condamnare la moarte pentru zeci de mii de ucraineni pașnici. Consecințele vor afecta și regiunile sudice ale Federației Ruse, la care Kremlinului nu pare să-i pese prea mult, precum și Belarus, Moldova, Turcia, România și o serie de alte state. De aceea, situația cu ZNPP este încă tensionată.

Invazia unui stat independent, ocuparea facilităților sale strategice, capturarea orașelor, deportarea civililor, crimele, represiunile și masacrele cetățenilor ucraineni – toate acestea sunt doar câteva dintre crimele de război comise de Rusia în ultimii 9 ani. Desfășurarea armelor nucleare în Belarus, care este contrară tuturor convențiilor și tratatelor cărora republica a aparținut anterior, creează o tensiune și mai mare. De aceea, întreaga lume urmărește această situație cu îngrijorare. Cu toate acestea, observația nu este răspunsul. Agresorul în persoana Rusiei trebuie învins pentru ca măcar această pagină a tuturor amenințărilor la adresa existenței omenirii care provoacă regimuri dictatoriale mondiale să fie distrusă odată pentru totdeauna.

#amenințări_nucleare #invazia #ZNPP

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button