Societate

Cetățenii au fost felicitați cu ocazia Zilei lucrătorului din Agricultură de către Maia Sandu

„Celor câteva sute de mii de oameni care muncesc pentru a hrăni toată țara. Dacă, astăzi, ne putem bucura de o bucată de pâine pe masă, este datorită efortului și sacrificiului Dumneavoastră.

Republica Moldova și-a câștigat de ani buni renumele de țară agrară. Oamenii din multe țări știu și apreciază gustul merelor și prunelor noastre, nucile noastre pot fi găsite pe rafturile celor mai mari magazine europene, iar vinurile câștigă medalii la cele mai importante concursuri mondiale. Dar pentru a ne păstra acest renume și a-l face să lucreze în beneficiul țării, trebuie să modernizăm sectorul. Să investim în tehnologii, pentru a face agricultura mai durabilă și mai rezistentă la schimbarea climei, și să creștem industria de prelucrare pentru a răspunde nevoilor agricultorilor.

Nu va fi un proces simplu nici pentru stat, nici pentru fermieri. Vom avea nevoie și de investiții, și de oameni dedicați pentru a reuși. Dar este singura cale pentru a avea o agricultură care să răspundă standardelor actuale de calitate, să exporte pe marile piețe ale lumii, iar astfel să fie mai profitabilă și să asigure bunăstarea angajaților săi. Sunt convinsă că putem să parcurgem acest drum împreună. La mulți ani!”, a spus președinta.

Articolul a fost publicat în sursa.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button