Societate

Circulația trenului Chișinău – București va fi reluată după o pauză îndelungată. Care este orarul curselor și prețul biletelor

Circulația trenului Chișinău-București va fi reluată începând cu ziua de duminică, 12 decembrie. Concomitent, va fi reluată circulația zilnică a trenului Iași-Ungheni.

Potrivit Căii Ferate din Moldova, până pe 31 decembrie, trenul Chișinău-București va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, la ora 17.20, iar din București în zilele de luni și vineri, la ora 19.20. Începând cu 2 ianuarie, trenul va circula de trei ori pe săptămână. De la Chișinău: marți, joi și duminică, iar din București: luni, miercuri și vineri.

Costul călătoriei a rămas același: tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat 670 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40% din costul călătoriei. La Gara Chișinău se pot achiziționa și documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene.

Circulația trenurilor de călători în trafic internațional a fost suspendată în martie 2020. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa. CFM menționează că depune eforturi pentru a relua circulația trenurilor și spre Moscova sau Sankt Petersburg.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button