Analize și opiniiPoliticăSocietate

Controlul vamal comun cu România. Sandu: Bucureștiul are multe întrebări

Fluidizarea aglomerațiilor de la vama moldo-română poate fi rezolvată dintre Chișinău și București prin instalarea unui control vamal comun.

În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, șefa statului a spus că pe acest subiect urmează să se expună partea românească, care are mai multe întrebări, transmite sursa.

”Noi solicităm acest control comun din 2019, de atunci când am fost în executiv și respectiv, din partea noastră există toată dorința și toată voința.

Evident că toate lucrurile trebuiesc convenite și la București, acolo sunt mai multe întrebări care trebuiesc rezolvate, rezerve la care trebuie să găsim o soluție, dar noi vom insista în continuare, deoarece este foarte important”, a declarat Sandu.

Instalarea echipelor mixte ar urma să fluidizeze traficul de camioane la hotarul moldo-român, aglomerat mult în ultimele săptămâni urmare a direcționării pe căi terestre a fluxurilor de marfă exportate anterior prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate acum urmare a războiului.

#control_vamal_comun #Moldova #România #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button