Analize și opinii

Crimeea se pregătește pentru eliberarea de invadatorii ruși

Cu cât se apropie mai repede mult așteptata operațiune de contraofensivă ucraineană, cu atât mai mult devin nervoși colaboratorii din Crimeea și militanții ruși din peninsulă. Pe 29 aprilie, de exemplu, un depozit de petrol din Sevastopol a fost distrus cu succes. În apropiere se afla baza Brigăzii rusești 810 de pușcași marini. Depozitul de petrol fusese folosit pentru a aproviziona echipamentul militar al agresorului. Prin urmare, a fost o țintă legitimă pentru armata ucraineană în conformitate cu dreptul internațional și cu regulile războiului. Ca urmare, au fost distruse aproximativ 40.000 de tone de produse petroliere, care fuseseră depozitate în peste 10 rezervoare speciale.

Panica în rândul colaboratorilor din Crimeea s-a bazat pe faptul că pușcașii marini ai agresorului nu au putut proteja în niciun fel instalația militară. Încă o dată, armata rusă și-a arătat slăbiciunea și lipsa de profesionalism. În aceeași zi, a existat din nou o coadă de ruși care au „depășit” perioada de ședere la podul Kerch construit ilegal, deoarece colaboratorii, ocupanții sunt conștienți că timpul lor în peninsulă se apropie de un sfârșit logic și legitim.

În același timp, dacă comparăm loviturile armatei ucrainene cu cele ale armatei ruse, este important să observăm încă o dată un factor major care afectează imaginea ambelor armate. Forțele armate ucrainene au lovit doar ținte militare ale ocupanților, fără a încălca nicio convenție internațională. În același timp, cu doar o zi înainte, pe 28 aprilie, Rusia a comis din nou o blasfemie atacând infrastructura civilă a Ucrainei și locuințele civililor. Peste 20 de civili au fost uciși de invadatorii ruși în Uman, dintre care cinci copii au fost uciși în mod nevinovat. Umanitatea și respectul pentru dreptul internațional este ceea ce distinge armata ucraineană de cea rusă, deoarece ucrainenii nu și-ar permite niciodată să atace în mod deliberat civili. Acest lucru nu are niciun sens militar sau strategic și, de asemenea, implică o responsabilitate uriașă. Rușii, din păcate, prin comiterea unor astfel de lucruri, nu sunt nici pregătiți și nici nu doresc să își asume responsabilitatea pentru crimele lor împotriva umanității.

Ministerul ucrainean al Apărării a avertizat în mod repetat locuitorii autentici din Crimeea să stea departe de instalațiile militare din motive de securitate. Ucrainei îi pasă de cetățenii săi din Crimeea, care au fost forțați să trăiască sub presiunea constantă, sub amenințările ocupanților ruși timp de 9 ani. Aceștia sunt privați de drepturile și libertățile lor. Colaboratorii din Crimeea jefuiesc Crimeea, controlează ilegal populația și desfășoară represiuni țintite împotriva activiștilor, a partizanilor și, cel mai rău, împotriva populației indigene din peninsula Crimeea, a tătarilor din Crimeea și a tătarilor crimeeni.

În afară de „săparea” absurdă de tranșee pe liniile de plajă, instalarea de „dinți de dragon” antitanc din Primul Război Mondial – rușii nu au nimic de oferit. Prin urmare, agresorul nu are nicio șansă nici de a apăra, nici de a ține Crimeea. Dacă podul din Crimeea, ridicat ilegal, va fi distrus – sau mai degrabă nu dacă, ci când – ocupanții vor rămâne în propria capcană. Și, din moment ce nu este planificat niciun „sezon de vacanță” în peninsulă în 2023, rușii ar putea să-și facă bagajele și să părăsească mai repede Crimeea ucraineană. Sezonul balnear din 2024 promite să fie unul aglomerat, deoarece este probabil că Ucraina va reconstrui deja în mod activ întreaga industrie turistică, pe care ocupanții ruși au distrus-o, precum și multe alte lucruri din peninsulă, în această perioadă.

#Crimeea #ocupanți #eliberare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button