Război în Ucraina

Un depozit de combustibil a luat foc după atacurile cu drone în Crimeea ocupată de Rusia

Un rezervor de petrol din Crimeea as fost cuprins de flăcări după ce acesta a fost lovit de o dronă, a declarat un oficial numit de Rusia în această zonă.

Masivul incendiu masiv care a izbucnit la un depozit de combustibil din Sevastopol, principalul port din regiunea ucraineană Crimeea ocupată de Rusia și sediul Flotei Moscovei la Marea Neagră, a fost cauzat de atacurile cu drone din timpul nopții, a declarat guvernatorul regiunii, instalat de Rusia, la 29 aprilie, transmite europalibera.org.

Un corespondent RFE/RL a relatat că incendiul a fost extrem de puternic și abia către dimineață a început să fie ținut sub control de pompieri. În jurul orei locale 2 dimineața, s-au auzit focuri de armă în zonă, a relatat corespondentul.

Guvernatorul Mihail Razvojaiev, care s-a deplasat la fața locului, a afirmat că incendiul a fost deja izolat, dar ca să fie stins va fi nevoie de eforturile echipelor de pompieri până în jurul orei locale 18.00.

Razvojaiev a declarat pe Telegram că patru rezervoare de combustibil au luat foc după ce au fost lovite de două drone.

„Potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o lovitură a unui UAV (vehicul aerian fără pilot)….. Toate serviciile speciale necesare lucrează la fața locului. Suprafața incendiului este de aproximativ o mie de metri pătrați, incendiului i-a fost atribuită clasa a patra [cel mai mare pericol]”, a scris el pe Telegram.

În videoclipurile postate pe canalele Telegram se vede o coloană uriașă de fum vizibilă de la câțiva kilometri.

Razvojaiev a precizat că nu au fost înregistrați răniți și că incendiul nu reprezintă o amenințare pentru locuitorii din regiune, astfel că nu va fi necesară nicio evacuare. El a mai afirmat că aprovizionarea cu combustibil a orașului nu va fi îngreunată de incendiu, deoarece rezervoarele distruse erau folosite pentru a furniza combustibil la benzinării.

Explozii au fost auzite aproape zilnic în Crimeea și Sevastopol începând cu luna august, anul trecut. Autoritățile ruse de ocupație susțin că exploziile sunt cauzate de apărarea aeriană care trage asupra „dronelor ucrainene”.

Moscova a afirmat la începutul acestei săptămâni că a „respins” un atac cu drone asupra portului. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că nu deține informații care să sugereze că Kievul este responsabil pentru incendiul din Sevastopol, care a avut loc la o zi după ce Rusia a lansat un val masiv de lovituri asupra unor ținte civile din Ucraina, ucigând cel puțin 25 de civili.

#Explozii #depozit_de_combustibil #Crimeea #atacurile_cu_drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button