Economie

Criza energetică: O delegație a Băncii Mondiale a venit la ANRE

O delegație a Băncii Mondiale, condusă de Sandeep Kohli, specialist senior în energetică, a efectuat o vizită la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Băncii Mondiale s-au arătat interesați de evoluțiile recente ale prețurilor la gaze naturale și modul de reflectare a acestora în prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali, transmite sursa

Un subiect discutat în cadrul întrevederii ține de mecanismele și modalitatea de calculare și reflectare a devierilor tarifare acumulate pe parcursul anilor din furnizarea de gaze naturale, în contextul crizei energetice.

De asemenea, cei prezenți au pus în discuții auditul de performanță efectuat de Curtea de Conturi la furnizorul de gaze naturale S.A. „Moldovagaz” și cum vor influența rezultatele auditului internațional asupra activității furnizorului și a prețurilor reglementate la gazele naturale. Reprezentanții Băncii Mondiale au manifestat, totodată, interes față de acțiunile întreprinse de autorități în procesul de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale și energie electrică, dar și progresul înregistrat la capitolul certificării Operatorului Sistemului de Transport de gaze naturale – S.R.L. „Moldovatransgaz”.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții ce țin de ajustarea tarifelor și prețurilor reglementate, modul în care sunt calculate și reflectate în costuri devierile tarifare la gazele naturale.

#criză #energie #ANRE #BNM

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button