Politică

CSJ a menținut decizia privind excluderea Arinei Corșicova din cursa electorală pentru șefia Bălți

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins solicitarea candidatei indepentente căreia i se spune și candidata de rezervă a lui Ilan Șor, Arina Corșicova, privind restabilirea sa în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost adoptată sâmbătă, 18 noiembrie, adică cu o zi înaintea turului doi de alegeri, transmite sursa.

Potrivit site-ului CSJ, recursul Arinei Corșicova a fost declarat inadmisibil.

Pe 7 noiembrie candidata a fost descalificată de Curtea de Apel Bălți. Magistrații au menționat în decizia sa că soluția adoptată de organele electorale și instanța de fond „a fost una corectă”. Ea a fost exclusă din cursa electorală în baza a două sesizări depuse de „Partidul Schimbării”. Autorii sesizării au acuzat-o că ea nu a informat Consiliul electoral din Bălți despre faptul că se află pe lista sancțiunilor internaționale, ceea ce este un impediment pentru a candida la alegeri. De asemenea, ei au menționat că Arina Corșicova este administratoarea SRL „Telesistem TV”, care este menționată în decizia Curții Constituționale privind scoaterea în afara legii a Partidului Șor, fiind calificat ca furnizorilor de servicii media afiliat oligarhului.

Judecătorii Curții de Apel Bălți au constatat că Arina Corșicova nu a prezentat probe.

Conform rezultatelor primului tur al alegerilor, în turul doi urmau să ajungă candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, și candidata susținută de Ilan Șor, Arina Corșicova. Acum, însă, în turul doi locuitorii municipiului au de ales între Petkov și candidatul PSRM, Maxim Moroșanu, care se clasese al treilea.

#CSJ #decizia #Corșicova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button