Politică

Reacția PAS la criticile lui Ion Ceban, privind activitatea CEC: Le-a calificat drept „elucubrații”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) califică criticile primarului de Chișinău, Ion Ceban, privind activitatea Comisiei Electorale Centrale (CEC), drept aberații. Solicitați de TV8, reprezentanții partidului au refuzat să comenteze declarațiile edilului Capitalei, menționând că CEC este o instituție independentă, transmite sursa.

„Nu comentăm elucubrațiile lui Ceban în ceea ce privește activitatea CEC, care este o instituție independentă”, a spus comunicatorul PAS.

Cât despre activitatea politică PAS, comunicatorul a afirmat că aceasta „se realizează în strictă conformitate cu cadrul legal în vigoare și are forma publicității politice”.

Reacția PAS vine după ce Ion Ceban a acuzat membrii CEC că trec intenționat cu vederea faptul că formațiunea de la guvernare ar fi început deja campania electorală.

Într-o postare pe Facebook, Ceban a atașat ziarul elaborat și distribuit de Partidul Acțiune și Solidaritate: „Membrii CEC nici nu observă campania electorală începută demult de PAS, care distribuie materiale electorale în toată Capitala”.

Reamintim că Ion Ceban vrea să dea în judecată Comisia Electorală Centrală. Primarul Capitalei este supărat că CEC-ul a interzis pliantele distribuite de municipalitate despre proiectele realizate în Chișinău. Membrii Comisiei au constatat că acestea conțin agitație electorală. Acum, primăria este obligată să scoată aceste materiale, afișate în stații, pe panourile publicitare și în transportul public. 

„Primăriei Chișinău i s-a interzis să ofere informații pentru ce a cheltuit și cum a cheltuit banii pentru cele peste 1000+ proiecte realizate. În informațiile publice, distribuite de primărie, nu se regăsesc elemente de agitație electorală, ținând cont că aceste materiale sunt elaborate cu mult înaintea perioadei electorale și mai exact aproximativ de 2 ani”, a spus edilul Capitalei.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a declarat că, în ultimul timp, a devenit ținta unei campanii de denigrare, promovată cu insistență de anumiți actori politici și a negat toate acuzațiile. 

La mijlocul lunii iulie, candidatul desemnat de PAS la alegerile locale generale din toamnă, Lilian Carp, s-a ales cu o avertizare din partea CEC, pentru încălcarea normelor electorale. Asta după ce mulți chișinăuieni au găsit în cutiile poștale pliante cu imaginea lui Lilian Carp, deși campania electorală pentru alegerile locale generale va începe oficial abia pe 6 octombrie. 

#CEC #Ion_Ceban #reacția_PAS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button