PoliticăRăzboi în Ucraina/Война в Украине

CSS, îngrijorat de mobilizarea din Rusia! Sandu: Analizăm revocarea cetățeniei RM pentru cei ce luptă pentru agresor

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ieșit în fața presei pentru a anunța deciziile Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care a fost convocat sâmbăta, 24 septembrie. Șefa statului a vorbit despre situația din regiune, dar și despre măsurile luate de CSS în contextul anunțării mobilizării parțiale din Rusia, transmite sursa.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor din Estul RM, pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei RM pentru cei cu cetățenia RM și a Federației Ruse, pentru cei care vor lupta de partea agresorului. La fel examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia RM sau doar cetățenia Federației Ruse și se înrolează de partea agresorului”, a declarat șefa statului.

Totodată, șefa statului a anunțat că Ministerul de Externe de la Chișinău va începe discuții cu Federația Rusă pentru a evita recrutarea moldovenilor în războiul din Ucraina.

„A crescut numărul de incidente în zona de securitate. Cetățenii sunt supuși unor controale neconforme standardelor misiunii de pacificare. Reprezentanții noștri în Comisia Unificată de Control solicită clarificări și lucrează să deescaladeze situația”, a mai declarat Sandu.

#Maia_Sandu #CSS #mobilizare #revocarea_cetățeniei_RM

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button