Război în Ucraina

Curtea din Districtul autonom Hantî-Mansi a recunoscut dreptul birourilor militare de înregistrare și înrolare de a mobiliza rușii cu rezervă

Instanța a hotărât că rezerva de la mobilizare „nu este o bază absolută pentru acordarea unei amânări”, iar comisarii militari mai pot chema astfel de cetățeni, transmite sursa.

Birourile militare au dreptul de a chema cetățenii cu rezervă în timpul mobilizării, a statuat Tribunalul Surgut, comisia de apel a aprobat această decizie. Dosarul cauzei este postat pe site-ul instanței.

„Conform paragrafului 5 din Secțiunea generală a prezentelor orientări, rezerva nu este o bază absolută pentru acordarea unei amânări, întrucât comisariatele militare au dreptul de a atrage cetățeni rezervați pentru a-și desfășura activitățile de mobilizare”, se arată în hotărârea instanței.

Instanța a luat în considerare cererea unui angajat al Surgutneftegaz (numele său nu este menționat la dosarul cauzei) împotriva consiliului de proiect. Angajatorul l-a inclus în lista cetățenilor care trebuie să facă rezervă, în plus, bărbatul a indicat că are o boală neurologică, în ciuda căreia comisia i-a atribuit cea mai înaltă categorie de fitness „A”.

Hotărârea judecătorească spune însă că nu au fost îndeplinite cerințele specificate pentru emiterea unei rezerve, „de fapt, la momentul deciziei atacate, nu exista nicio rezervă pentru el”, iar înainte de apel, bărbatul nu a informat militarii. biroul de înregistrare și înscriere în probleme de sănătate. Reprezentantul Surgutneftegaz la ședință a calificat decizia judecătorească legală.

RBC a trimis o cerere la Tribunalul Surgut.

În timpul recrutării în cadrul mobilizării parțiale, au existat cazuri de recrutare a taților a trei copii, ceea ce contrazice directiva Ministerului Apărării, care prevedea ca acestor ruși să li se acorde o amânare de la mobilizare. Ulterior s-a dovedit că directiva este de natură consultativă. „Este de neînțeles cum instrucțiunile din departamentul militar pot fi consultative. Sunt instrucțiuni, până la urmă, nu recomandări”, a spus deputatul Duma Nina Ostanina.

Statul Major a precizat apoi că birourile militare nu sunt supuse directivelor Ministerului Apărării, inclusiv problema întârzierilor în mobilizare, întrucât sunt subordonate guvernelor regiunilor, comisiei de recrutare a subiectului este condusă de guvernator, iar comisia de recrutare a municipiului este condusă de șeful administrației locale. Ei sunt cei care decid dacă acordă sau nu o amânare.

Apelul la mobilizare parțială s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie trecut, dar președintele Vladimir Putin nu a semnat un decret pentru a pune capăt mobilizării. Kremlinul a spus că acest lucru se datorează faptului că „mobilizarea parțială include și alte măsuri necesare pentru a asigura îndeplinirea sarcinilor de către forțele armate”. Putin a spus în această vară că nu vede nevoie de mobilizare suplimentară în acest moment. Totodată, Putin a recunoscut că „cei mobilizați odată vor trebui returnați acasă”. „Problema timpului va fi decisă în funcție de situație”, a adăugat el.

Guvernul a aprobat pentru prima dată la sfârșitul lunii iulie o agendă specială pentru apelul la mobilizare. Se omite cuvântul „parțial”, iar textul se referă la decretul prezidențial „Cu privire la anunțul mobilizării…”, în timp ce în toamna trecută Putin a semnat decretul „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale”.

#Putin #mobilizare #Hantî-Mansi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button