Analize și opinii

De ce Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în izolator? Explicațiile juristului

Învinut de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, finanțare ilegală a partidului și corupere pasivă, fostul președinte Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu. Reținut în aceeași zi, cumnatul său – Petru Merineanu, devenit celebru după ce a încercat să distrugă o recipisă înghițind-o, a fost plasat în izolatorul CNA. Juriștii explică aceast tratament diferențiat prin statutul fostului președinte Dodon, tramite sursa.

„Fostul președinte are pază de stat. Unul dintre argumentele avocaților este că el oricum este păzit 24/24, atât timp cât pașaportul diplomatic al acestuia este înmânat procurorilor și-i sunt impuse limite concrete, este suficientă această măsură de arest la domiciliu. În cazul persoanei care este ruda ex-președintelui și asupra căruia există bănuiala că administra anumite afaceri, fiind la libertate, putea să influențeze ancheta sau să șteargă niște urme. Ar fi cinic să spune că nu există diferențe. Există, pentru că este vorba despre un fost demnitar înalt de stat”, a spus Ilie Chirtoacă, jurist al Centrului de Resurse Juridice, în timpul emisiunii Rezoomat de la RliveTV.

Procurorii au contestat la Curtea de Apel decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu. Oamenii legii solicită aplicarea măsurii de arest preventiv, cu executarea acesteia în penitenciarul 13 din Chișinău. Ședința Curții de Apel Chișinău, unde se va examina recursul procurorilor, va avea loc la data de 31mai, începând cu ora 13.00.

#Igor_Dodon #arest_la_domiciliu #Ilie Chirtoacă #izolator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button