Război în Ucraina

De-ocuparea Crimeei – necesitate și dreptate

Problema de-ocupării Crimeei rămâne una dintre cele mai urgente probleme pentru Ucraina și comunitatea internațională. După anunțul oficial al președintelui Volodymyr Zelensky într-un interviu acordat CNN despre dorința constantă de a returna Crimeea în Ucraina, devine clar că victoria pentru Ucraina este imposibilă fără întoarcerea peninsulei Crimeea ca parte integrantă a teritoriului său.

Crimeea a fost întotdeauna și rămâne o parte a Ucrainei, care este consacrată în Constituția țării. Acest lucru este garantat și de dreptul internațional și confirmat de cadrul contractual. Cu toate acestea, de la ocuparea Crimeei de către Rusia în 2014, Ucraina luptă activ pentru eliberarea tuturor teritoriilor sale ocupate temporar în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Trebuie înțeles că atâta timp cât inamicul rămâne pe pământul ucrainean, este prematur să vorbim despre o victorie completă. Invadatorul care a ocupat Crimeea ar trebui să fie pedepsit, nu încurajat de creșteri teritoriale. Controlul ilegal al Rusiei asupra Crimeei este de o mare importanță strategică, iar acest lucru a fost confirmat de evenimentele din februarie 2022, când agresiunea militară s-a extins într-un conflict armat de amploare.

Ucraina cunoaște costul războiului și, prin urmare, nu își poate permite să facă comerţ cu agresorul pe propriile lor teritorii. Este mare nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru a asigura de-ocuparea Crimeei și restabilirea suveranității Ucrainei. Independența, principiul respectării suveranității și integrității teritoriale este fundamentul dreptului internațional, pe care Rusia încearcă să-l distrugă penal.

Eforturile comune ale guvernului ucrainean, ale partenerilor internaționali și ale publicului ar trebui să ofere sprijin politic, economic și diplomatic în lupta pentru întoarcerea Crimeei. Sancțiunile internaționale care au fost impuse Rusiei trebuie să fie consolidate și puse în aplicare în mod eficient pentru a o forța să respecte dreptul internațional.

În special, presiunea diplomatică, procesele internaționale și condamnarea Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului și a standardelor internaționale trebuie să fie consolidate. În plus, sprijinul pentru poporul ucrainean care trăiește în teritoriile ocupate și furnizarea de asistență umanitară este o parte integrantă a procesului de de-ocupare.

Este important să se mențină atenția internațională asupra problemei ocupației Crimeei, folosind forumuri internaționale, întâlniri și conferințe pentru a atrage atenția comunității mondiale asupra acestei probleme. Implicarea jurnaliștilor și a observatorilor internaționali pentru a documenta încălcările drepturilor omului și acțiunile de ocupație rusă este un pas important în contracararea agresiunii.

#de-ocupare #Crimeea #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button