Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

„Demilitarizarea” armatei ruse de către Kremlin

Atâta timp cât Rusia nu își oprește agresiunea militară criminală împotriva Ucrainei, soldații ruși continuă să moară pe front. Fraza ipocrită a pseudo-patrioților din Rusia că se presupune că „nu-și abandonează propriul popor” s-a ciocnit cu o realitate crudă, în care „propriul lor popor” nu este doar „abandonat”, ci și trimis direct la „mașina de tocat carne” , care este aranjat de conducerea militaro-politică rusă. Soldatul rus nu a fost niciodată apreciat în istoria Rusiei, ceea ce este confirmat de cercetările istorice internaționale. Cu toate acestea, astăzi, în epoca modernizării tuturor instituțiilor statului, armata rusă arată cel mai mizerabil, dacă vorbim obiectiv.

O strategie inacceptabilă este atunci când generalii aruncă soldați care tocmai au terminat antrenamentul ieri „pentru măcel”, schimbându-și adesea „specialitatea militară”. În armata Federației Ruse, cazurile în care un tanc devine, de exemplu, artilerist și invers, nu mai sunt o „excepție de la regulă”, ci o tradiție.

Analiștii militari mondiali au spus întotdeauna că metoda de război în stilul generalului sovietic Jukov este un semn de slăbiciune în conducerea militaro-politică. În plus, o astfel de strategie provoacă un număr mare de decese complet nejustificate.

Separat, ar trebui spus despre „linia verticală de a da ordine” în armata rusă. Dacă armata ucraineană este capabilă să facă demersurile necesare pentru a supraviețui sau a câștiga, în timp ce se află într-un impas, invadatorii ruși trebuie să aștepte un răspuns „de sus” pentru a crea un plan militar de acțiune.Comandamentul militar ucrainean funcționează conform standardelor NATO, a căror eficacitate a fost dovedită într-un număr mare de războaie locale de pe tot globul. Armata rusă, care este un fel de „hibrid” între postulatele militare imperiale învechite și cele sovietice, pare jalnic.

Logistica trupelor este coloana vertebrală a oricărui război. Un sistem bine stabilit de echipare a trupelor va fi util atât în ​​apărare, cât și în ofensivă. Acum, armata rusă are capacitatea de a „apăra”, aruncând înainte soldații adesea prost echipați. Așa-zisa „ofensivă” promisă de caporalii militari ruși a stagnat din cauza lipsei trupelor de provizii umanitare de bază, ca să nu mai vorbim de arme și muniții.

De asemenea, este surprinzător modul în care conducerea armatei ruse se adresează soldaților săi. Sistemul de comunicații din forțele de ocupație nu este doar absent, nici măcar nu este așteptat. Orice obiecții ale comandanților de brigadă sau ale soldaților obișnuiți – toate acestea sunt percepute nu numai cu ostilitate de către generali, ci sunt pur și simplu ignorate și, de asemenea, rupte din răsputeri. „Plegăriile” rudelor ocupanților și apelurile lor direct către Putin sunt un motiv pentru care „patrioții” de canapea ai Rusiei să se gândească de ce Kremlinul „demilitarizează”, de fapt, propria sa armată.

Din păcate, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei nu numai că continuă, dar nu provoacă nicio reacție negativă din partea poporului rus. Pentru el, un soldat murdar, inutil, crud și nu foarte inteligent este „mândrie”.Așa se face că propaganda militarismului prost în rândul majorității cetățenilor cu niveluri insuficiente de educație de bază afectează viitorul întregii țări.

#Demilitarizarea #Rusia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button